Instabox overtager Porterbuddy – tilføjer Verdane til listen over investorer
Hjem LOGISTIK/ TRANSPORT Instabox overtager Porterbuddy – tilføjer Verdane til listen over investorer

Instabox overtager Porterbuddy – tilføjer Verdane til listen over investorer

Af Redaktionen

Instabox har indgået en aftale om at overtage Porterbuddy, den hastigt voksende norske transporttjeneste.

Overtagelsen støtter Instabox’ løbende investering i det norske marked og fremmer vedvarende høj vækst i regionen.

Instabox vil nu kunne kombinere leveringer af skabe, der er de bedste i deres klasse, med Porterbuddys innovative teknologi og fremgangsmåde til hjemmelevering på alle markeder. Samtidig vil Verdane, Porterbuddys hovedaktionær, sætte penge til side til førstnævnte og investere ny kapital i Instabox.

Instabox, en svensk virksomhed med teknologi af næste generation, som er ved at forvandle udbringninger af nethandel, fortsætter sin hastige vækst. I 2021 oversteg omsætningen 700 millioner SEK og næsten tredoblet i forhold til 2020. Sideløbende med en væsentlig organisk vækst, der skyldtes den fortsatte lancering af pakkeautomater i Instabox’ eksisterende geografiske områder og ekspansionen af Instabox’ kundegrundlag, iværksatte virksomheden i 2021 en række nye vækstinitiativer, heriblandt overtagelsen af Red je Pakketje i Holland såvel som de nyligt annoncerede planer om at komme ind på det tyske marked. Overtagelsen af udbringningstjenesten Porterbuddy vil yderligere ekspandere Instabox’ fodaftryk på det norske marked og intensivere hjemmeleveringstjenester i de nordiske lande og på nye markeder.

Porterbuddy blev lanceret i 2017 og er blevet godt modtaget af kunderne såvel som nogle af de største netbutikker på markedet. Porterbuddy er hurtigt blevet markedets førende inden for leveringer samme dag i Norge. De hurtige, fleksible leveringer kombineret med muligheden for at modtage flere leveringer samtidig fra forskellige forhandlere har gjort Porterbuddy til en foretrukken leveringsmulighed for mange norske kunder.

Instabox overtager Porterbuddy – tilføjer Verdane til listen over investorer

Alexis Priftis, CEO and Founder Instabox, and Henrik Gerner-Mathisen, CEO and Founder Porterbuddy.

“Vi har haft et godt øje til Porterbuddy i et stykke tid som en af de mest innovative udbringningsvirksomheder i de nordiske lande. Jeg er især imponeret over brugernes 4,9 ud af 5,0 ratings, som betyder, at de er lige besatte af brugertilfredshed, som vi er, og deres teknologi til hjemmelevering, som jeg tror er en af de stærkeste, der findes. Vi er i den grad begejstrede for at gå sammen med Porterbuddy-teamet, da vi fortsat ekspanderer på nye markeder”, udtaler Alexis Priftis, CEO og stifter af Instabox.

Porterbuddy når p.t. ud til næsten 60 procent af befolkningen i Norge og leverer i Oslo-området samt langs kysten til Kristiansand, Stavanger, Bergen og Trondheim i nord med yderligere planer om geografisk ekspansion i hele landet. Porterbuddy leverer pakker fra populære forhandlere, såsom Varner, Jollyroom, Komplett og Farmasiet. Instabox’ kundeportefølje omfatter velkendte brands som blush.no, Boozt og Lyko.

“Vi har i et stykke tid håbet på at styrke vores konkurrenceevne, og Instabox er alle tiders partner, der har supplerende kompetencer. Vi er imponeret over Instabox-teamet, deres førende position på markedet i Sverige og deres kontinuerlige tech-baserede høje vækstresultater. Det kombinerede serviceudbud vil skabe en tydelig nordisk leder på markedet og enestående produkter og tjenester til forhandlere og kunder i den kommende tid,” udtaler Henrik Gerner-Mathisen, CEO og stifter af Porterbuddy, og han fortsætter:

“Vi vil forsætte med at styrke bæredygtigheden i branchen samt udfordre det etablerede system med innovative forretningsmodeller, produkter og tjenester.”

Porterbuddys ejer Verdane, som sammen med Canica har aktiemajoriteten i virksomheden, vil reinvestere hele sit overskud fra transaktionen og også fordoble sin indsats med ny kapital, hvorved de bliver en af Instabox’ største aktionærer.

“Vi vil gerne takke Porterbuddy-teamet for en fantastiske rejse sammen indtil videre, og vi er glade for at tilslutte os Instabox-teamet på deres rejse mod at forvandle udbringningen for nethandlen. Nu, hvor to af Europas mest fremsynede løsninger for hjemmelevering er blevet samlet, vil Verdane-teamet trække på sine erfaringer med at skalere mere end 40 digitale forbrugerorienterede virksomheder for at støtte Instabox, efterhånden som de går over til grønnere og mere brugervenlige muligheder,” kommenterer Christian Jebsen, partner hos Verdane.

Citigroup Global Markets AG fungerede som “placeringsmægler” på vegne af Instabox i forbindelse med Verdanes investering i Instabox.

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>