Hver tredje it-sikkerhedsansatte overvejer at sige op på grund af stress
Hjem SIKKERHED It-sikkerhedsansatte bukker under for stress på grund af ransomware

It-sikkerhedsansatte bukker under for stress på grund af ransomware

Af Redaktionen

Presset på it-sikkerhedsansvarlige stiger i takt med antallet af cybertrusler, og særligt ransomware skader det mentale helbred.

Derfor overvejer 33 procent at sige deres stillinger op inden for de kommende to år, viser en undersøgelse fra it-sikkerhedsvirksomheden Mimecast.

Hver tredje it-sikkerhedsansatte overvejer at sige op på grund af stressManglen på kvalificeret arbejdskraft er udtalt i it-branchen, men det kniber ikke kun med at tiltrække kvikke hoveder. Virksomheder kæmper også med at fastholde gode medarbejdere, og det kan blive endnu sværere i de kommende år.

33 procent af it-sikkerhedsansvarlige overvejer således at sige deres stillinger op i løbet af de kommende to år grundet stress. Det viser en undersøgelse, som it-sikkerhedsvirksomheden Mimecast har foretaget blandt 1.100 it-sikkerhedsmedarbejdere på globalt plan, herunder 100 fra Norden.

”Det er alarmerende, at så mange it-sikkerhedsansatte er tæt på smertegrænsen. Dels er det synd for den enkelte medarbejder, dels er det en potentiel bombe under erhvervslivet, hvor der allerede er akut mangel på ansatte med kompetencer inden for cybersikkerhed,” siger Niels Frederiksen, senior sales engineer i Mimecast.

”Udviklingen går kun i én retning: Flere trusler med stadig større konsekvenser til følge. Ransomware rammer hårdt økonomisk, og flere respondenter frygter, at angrebene også kan ende med at skade mennesker. Det er et voldsomt pres, som organisationer bliver nødt til at forholde sig til,” siger Niels Frederiksen.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>