Fairphone siger stolt farvel til næsten 8 år gamle Fairphone 2 med en sidste opdatering
Hjem NYE PRODUKTERSMARTPHONE Fairphone siger nu stolt farvel til næsten 8 år gamle Fairphone 2 med en sidste opdatering

Fairphone siger nu stolt farvel til næsten 8 år gamle Fairphone 2 med en sidste opdatering

Af Redaktionen

Efter seneste og sidste opdatering i marts takker Fairphone 2 af. I over syv år har telefonen vist, at man godt kan skabe bæredygtig forbruger-tech.

Fairphone, den hollandske socialøkonomiske virksomhed, der skaber et marked for etisk producerede mobiltelefoner, annoncerer, at de efter hele 7 år med support pensionerer Fairphone 2.

Android 10 softwareopdateringen, som udkommer i dag, vil være Fairphone 2’s sidste.

Dog vil enkelte reservedele til Fairphone2 være tilgængelige så længe lager haves og så længe, at der stadig er en substantiel brugerskare. Fairphone 2 var verdens første modulære smartphone og et revolutionerende koncept for elektronikindustrien.

På verdensplan er der solgt omkring 115.000 Fairphone 2, og det at producere den første modulære smartphone nogensinde var en udfordring for Fairphone – både i relation til forsyningskæden og softwarens varighed.

Fairphone har været nødt til at bruge chipset, som ikke understøtter nyeste software for at holde Fairphone 2 i gang så længe som overhovedet muligt. Imod alle ods og med hjælp fra mange dedikerede Fairphone fans og medlemmer af open source-miljøet, har virksomheden været i stand til at overkomme udfordringer med software og i ren DIY-stil holde gang i telefonen og derved give Fairphone 2 brugere de nødvendige softwareopdateringer.

Fairphone siger stolt farvel til næsten 8 år gamle Fairphone 2 med en sidste opdateringFairphone har helt fra start benyttet open source-software og arbejdet tæt sammen med open source-miljøet, hvilket har været en afgørende faktor for, at Fairphone har kunne bevare rette niveau af sikkerhed, selv efter der officielt ikke er support længere. Open source-miljøet har hjulpet med at færdiggøre den seneste Android opdatering, men samtidig har de også gjort alternativ software tilgængelig for brugere. I dag kan brugere installere operativsystemer såsom LineageOS eller /e/OS, som er tilgængelig for Android 11 til Fairphone 2. Fairphones ambition er at skabe mere fair-hed i elektronikindustrien for både hardware of software.

”Da vi først lancerede Fairphone 2, var ambitionen fra vores software team, at vi skulle yde support i tre til fem år. Vi vidste ikke om, om vi overhovedet vi kunne opnå

dette mål, da ingen andre havde gjort det før os. Vi er enormt stolte af, at vi har opnået vores ambitioner og mere til endda,” siger Agnes Crepet, Head of Software Longevity hos Fairphone, og tilføjer:

”At Fairphone2 har nået enden af sin produktlevetid er bittersødt, for i den ideelle verden ville vi kunne yde uendelig support på vores produkter, men på grund af industri og finansielle begrænsninger er det bare ikke muligt. Men vi er utrolig stolte af at kunne sige, at vi har supportet Fairphone 2 i en aldrig før set periode på hele 7 år,”

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>