Hjem Nyheder It-virksomhederne har brug for hurtig hjælp pga. coronakrisen

It-virksomhederne har brug for hurtig hjælp pga. coronakrisen

Af Redaktionen
It-virksomhederne har brug for hurtig hjælp pga. coronakrisen

Effekten af coronakrisen kan i den grad mærkes i it-branchen, hvor over halvdelen af branchens virksomheder allerede oplever ordrenedgang, og hvor hver 3. nu forventer fyringer.

It-virksomhederne har brug for hurtig hjælp pga. coronakrisen”Flere it-virksomheder havde ellers set frem til endnu et rekordår. Men nu er champagnen udskiftet med gravøl, og sorte skyer er trukket op omkring en branche, der kigger ind i en virkelighed med færre ordrer, omsætningsfald og snarlige fyringer,” udtaler Natasha Friis Saxberg, adm. direktør i IT-Branchen.

Udtalelsen falder på baggrund af en netop offentliggjort undersøgelse foretaget af IT-Branchen, IT-Forum og Brainsbusiness blandt landets it-virksomheder, hvor man har spurgt til coronakrisens effekt på it-branchen.

Allerede nu oplever mere end hver 2. virksomhed (58,6%) faldende ordrer fra erhvervslivet, mens mere end hver 4. (28,9%) oplever faldende ordrer fra det offentlige pga. coronakrisen.

Den omfattende lockdown af det danske samfund, kan også mærkes. 29,8% melder, at deres kunder nu har svært ved at overholde deres aftaler og leverancer, mens 20,1% melder tilbage, at de selv har svært ved at overholde deres leverancer pga. coronakrisen.

”Vi ser en branche, der ikke bare er ved at gå i stå, men som også hastigt mister deres fremtidige omsætning pga. især erhvervslivets ordrestop. Og det er et kæmpe samfundsmæssigt problem, hvis både det offentlige og det private sætter den nødvendige digitalisering på hold. Især i en tid, hvor man ellers netop kan se, hvor vigtig teknologien er for at løse fremtidens opgaver,” udtaler Natasha Friis Saxberg.

Mørke udsigter for resten af 2020

Spørger man it-virksomhederne om udsigterne til resten af 2020, ser det heller ikke for godt ud.

3 ud 4 virksomheder (76,7%) forventer et fald i omsætningen, mens hver 3. (34,3%) forventer fyringer i 2020 pga. coronakrisen.

”Selvom regeringen har søsat mange gode hjælpepakker og initiativer, hjælper det ikke ved det faktum, at mange virksomheder risikerer at synke indenfor ganske få måneder. Der er brug for hurtig hjælp til især de mindre virksomheders likviditet, og så skal vi have erhvervslivet i gang så hurtigt som muligt igen. Ellers står vi overfor en erhvervsmæssig katastrofe med lukninger, fyringer og alvorlig recession,” udtaler Natasha Friis Saxberg.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>