Lenovo præsenterer vækst for ottende kvartal i træk

Lenovo Group går stærkt ind i første kvartal af regnskabsåret 2019/2020.

Med en omsætning på over 12,5 milliarder dollar, sikrer Lenovo sit ottende sammenhængende kvartal med vækst. I alt har Lenovo i dag en markedsandel på næsten 25 procent, hvilket betyder, at hver fjerde computer i verden er en Lenovo-computer.

Fremhævede tal fra regnskabet 

  • Koncernomsætningen steg år for år i otte på hinanden følgende kvartaler og nåede 12,5 millarder USD i Q1 FY19 / 20.
  • PTI blev mere end fordoblet til 240 millioner USD.
  • En ud af hver fire pc’er, der er bygget verden over, er en Lenovo-pc, takket være en rekordstor markedsandel på 24,9 procent.

43 procent af markedet i Danmark

Det gode resultat er blandt andet ledet af Lenovos PC-afdeling (PCSD), som leverede en vækst på 12 procent i finansårets første kvartal samt det største resultat i et første kvartal nogensinde.

Også i Danmark har man opnået gode resultater:

”Vi er meget tilfredse med at bevare vores førende markedsposition i Danmark og endda øge markedsandelen yderligere til 43,3 procent, hvilket er en stigning sammenlignet med både sidste år og sidste kvartal.

Specielt inden for forbrugerområdet har vi genvundet positionen som nummer ét på et marked, der er faldet med 24,6 procent. Denne præstation kan tilskrives vores teams store indsats og det stærke partnerskab med vores partnere i Danmark,” siger Peter Juul Jørgensen, dansk landechef hos Lenovo.