Low-code og no-code platforme kan være løsningen på flaskehalsproblemer i IT-branchen
Hjem TCS Low-code og no-code platforme kan være løsningen på flaskehalsproblemer i IT-branchen

Low-code og no-code platforme kan være løsningen på flaskehalsproblemer i IT-branchen

Af Redaktionen

Low-code og no-code platforme er softwareudviklingsmiljøer, der giver brugerne mulighed for at oprette applikationer uden at skulle skrive omfattende kodelinjer.

Danmark vil i 2030 mangle 13.000 personer indenfor områderne ingeniør, teknik og it.

Hertil kommer en mangel på 7.000 personer med en mellemlang teknik- eller it-uddannelse. Platformene kan bidrage til løsningen af flaskehalsproblemer i forbindelse med manglen på arbejdskraft, og kan samtidigt drive innovation og økonomisk vækst i danske virksomheder.

Low-code og no-code (LCNC) platforme er softwareudviklingsmiljøer, der giver brugerne mulighed for at oprette applikationer uden at skulle skrive omfattende kodelinjer. Platformene fungerer som LEGO-klodser til at bygge softwareapplikationer. På same måde som du kan bygge en fæstning ud af små LEGO klodser, kan disse platforme give dig mulighed for at skabe komplekse softwareapplikationer ved at sammensætte præfabrikerede komponenter.

Det er ikke et nyt koncept. I 2021 kaldte det amerikansk erhvervsmagasin Forbes fænomenet for ”The Most Disruptive Trend of 2021”. En analyse udarbejdet af IRIS Group og HBS Economics for Danske Gymnasier og Ingeniørforeningen, IDA, estimerer at vi i Danmark i 2030 vil mangle 13.000 uddannede kandidater indenfor områderne ingeniør, teknik og it samt 7.000 personer med en mellemlang teknik– eller it-uddannelse. Alligevel er LCNC-platforme ikke endnu en del af det danske marked, hvilket ellers kunne være en løsning på den store mangel af IT-kompetencer hos danske virksomheder.

Low-code og no-code platforme kan være løsningen på flaskehalsproblemer i IT-branchenIndustrien for informationsteknologi er ofte udsat for udfordringer. Senest har COVID-19 drevet den digitale transformation og tvunget virksomheder at sætte fokus på automatiserings- og moderniseringsinitiativer, for at fremtidssikre sig selv. At være omstillingsparat affordrer ressourcer, som oftest er dyre at anskaffe. Vi har hos TCS undersøgt hvordan low-code og no-code platforme kan afhjælpe visse problemstillinger relateret til innovation, uden at kræve store finansielle investeringer. En hurtig applikationsudviklingsplatform er en afgørende forudsætning for at opfylde markedskravene.

Programmeringskonsulenter og softwareudviklings-projekter er omkostningstunge poster. LCNC-platforme har potentialet til at styrke virksomhedernes konkurrenceevne ved at reducere afhængigheden af dyre og begrænsede ressource. TCS har blandt andet undersøgt hvordan brugen af LCNC kan skabe at skabe en mere fleksibel og omstillingsparat bank- og forsikringssektor. Du kan læse om indsigten her.

Low-code og no-code platforme har mange fordele, herunder hurtigere applikationsudvikling, øget produktivitet og lavere omkostninger. De kan bruges til at skabe alt fra simple mobilapps til komplekse softwareløsninger på virksomhedsniveau.

God læselyst

Vikram Sharma

Landechef TCS Danmark

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>