Mercedes-Benz satser på revolutionerende batteriteknologi
Hjem ELBIL Mercedes-Benz sætter fart på samarbejde med førende producent af solid-state-teknologi

Mercedes-Benz sætter fart på samarbejde med førende producent af solid-state-teknologi

Af Redaktionen

Mercedes-Benz satser på revolutionerende batteriteknologi

Mercedes-Benz sætter fart på samarbejde med førende producent af solid-state-teknologi, som skal sikre morgendagens elbiler længere rækkevidde og højere ydelse med mindre og lettere batterier.

Mercedes-Benz har store ambitioner for fremtidens elektriske mobilitet, og på de markeder, hvor det er muligt, vil producenten allerede fra 2030 udelukkende tilbyde fuldelektriske modeller.

Mercedes-Benz satser på revolutionerende batteriteknologiMed et nyt partnerskab med batteriproducenten ProLogium, der er markedsledende inden for solid-state-teknologien, tager den tyske bilproducent nu endnu et stort skridt fremad i udviklingen af fremtidens elbiler.

Solid-state teknologien gør det nemlig muligt at bygge lettere, mere effektive og mere energitætte batterier, og ifølge Chief Technology Officer hos Mercedes-Benz, Markus Schäfer, repræsenterer teknologien og partnerskabet et stort potentiale:

“Rækkevidde og effektivitet er altafgørende i udviklingen af morgendagens elbiler, og solid-state-teknologien gør det muligt at sikre en kompromisløs køreoplevelse med mindre og lettere batterier. Partnerskabet med ProLogium er med til at understrege vores ambitioner om at forsvare vores position som én af verdens mest innovative bilfabrikanter,” siger Markus Schäfer.

Allerede i dag præsterer elbilen Mercedes-Benz EQS 450+ op til 743 kilometer på en fuld opladning, mens den ultraeffektive konceptbil VISION EQXX kan køre op til 1.000 kilometer mellem hver opladning. De nye batterier har imidlertid potentiale til næsten at kunne fordoble rækkevidden sammenlignet med de Li-ion-batterier, som i dag udgør livsnerven i de mest moderne modeller. Og dermed er kursen sat for en teknologisk revolution.

De første skridt i samarbejdet blev allerede taget i 2016, og mod slutningen af året slår en helt ny batterifabrik dørene op. De første testmodeller fra Mercedes-Benz med den nye batteriteknologi forventes præsenteret i løbet af få år, og allerede inden udgangen af dette årti forventes de første modeller i samarbejdet at være klar.

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>