MINI Countryman: Næste generation er en elektrisk og rummelig eventyrer
Hjem LIVSSTIL MINI Countryman: Næste generation er en elektrisk og rummelig eventyrer

MINI Countryman: Næste generation er en elektrisk og rummelig eventyrer

Af Redaktionen

En helt ny generation af MINI Countryman ser snart dagens lys.

Endnu større end forgængeren og fuldelektrisk melder den sig snart klar til nye eventyr – med den klassiske gokart-følelse i behold.

Den første generation af MINI Countryman kom til verden i 2010 og var en øjeblikkelig succes for MINI. Det var også MINI’s første model med en længde på over fire meter. I 2017 fulgte anden generation, inklusive MINI’s første plug-in-hybrid model.

Til efteråret starter produktionen af tredje generation, og selvom designet stadig er gemt under kamuflage, afsløres der nu nogle detaljer.

Nye dimensioner og varianter
I forhold til den forrige generation øges længden med 13 centimeter til 4.429 mm, og højden vokser med næsten 6 centimeter til 1.613 mm. Den helt nye MINI Countryman bliver dermed en rummelig eventyrer og hverdagskammerat med mere plads og komfort end tidligere.

Den nye generation kommer i to fuldelektriske versioner. Den forhjulstrukne MINI Countryman E med 140 kW/191 hk samt den firehjulstrukne MINI Countryman SE ALL4 med 230 kW/313 hk. Begge modeller får en batterikapacitet på 64,7 kWh. Rækkevidden er i øjeblikket estimeret til omkring 450 km.

MINI Countryman: Næste generation er en elektrisk og rummelig eventyrer

MINI Countryman Electric

Med en ny generation går man også nye veje i forhold til brug af materialer. De støbte letmetalfælge består af op til 70 procent genanvendt aluminium. Overfladerne på instrumentbrættet, rattet, loftsbeklædningen, gulv og gulvmåtter er lavet af genbrugspolyester fra PET-flasker og tæpperester. Dette kvalitetsmæssige og farverige alternativ til traditionelle materialer reducerer CO2-udledningen i værdikæden med op til 85 procent.

En helt elektrisk kernefamilie
MINI er på vej mod en fuldelektrisk fremtid fra begyndelsen af 2030’erne. I de kommende år vil den elektriske kernefamilie omfatte en ny 3-dørs model; MINI Cooper, en helt ny crossover-model i minibilssegmentet; MINI Aceman samt den nye generation af MINI Countryman.

Produktionen af den nye MINI Countryman starter på BMW Group Plant Leipzig i november. Det vil også være første gang, at en model fra MINI produceres i Tyskland.

Flere detaljer vil blive offentliggjort inden produktionsstart.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>