Ny rapport afslører: Ledere er mere tilbøjelige til at omgå cybersikkerhedsregler end medarbejdere
Hjem SIKKERHED Ny rapport: Ledere er mere tilbøjelige til at omgå cybersikkerhedsregler end medarbejdere

Ny rapport: Ledere er mere tilbøjelige til at omgå cybersikkerhedsregler end medarbejdere

Af Redaktionen

De seneste år har der været stort fokus på, at topledelsen i virksomheder og organisationer skal gå forrest i kampen mod cybersikkerhed.

Men ledere er mere tilbøjelige til at gå uden om netop de regler, de selv bør efterleve, viser en ny rapport fra Barracuda Networks.

Højtstående ledere mener i højere grad, at cybersikkerhed er vigtigt for organisationen. Det viser en ny australsk undersøgelse, som bygger på svar fra 504 australske IT-chefer og andre medarbejdere i virksomheder med mindst 50 ansatte.

I undersøgelsen angiver 66 pct. af ledere, at de er ekstremt opmærksomme på betydningen af cybersikkerhed mod 53. pct af de øvrige medarbejdere i organisationen. Dog er lederne mere tilbøjelige til at undgå eller ignorere sikkerhedsprocedurerne, udføre egne softwareopdateringer eller sikkerhedskopieringer. Eksempelvis siger 52 pct. af lederene, at de bruger uautoriserede software- eller cloud-services fra tredjeparter til at udføre deres arbejde mod 44 pct. af de øvrige medarbejdere.

Ny rapport afslører: Ledere er mere tilbøjelige til at omgå cybersikkerhedsregler end medarbejdere“Som leder er du en vigtig kulturbærer for en organisation. Hvis ledernes handlinger afspejler, at cybersikkerhed ikke er vigtigt, kan det sende helt forkerte signaler til medarbejderne. Det er heldigvis mit indtryk, at de fleste danske ledere tager cybersikkerhed alvorligt – også i praksis. Ikke desto mindre peger undersøgelsen på interessante spørgsmål om, hvordan forskellige dele af en organisation kan se på cybersikkerhed,” siger Peter Gustafsson, chef for Barracuda Networks i norden.

Én ud af fem ledere vægter resultater over sikkerhed

Undersøgelsen viser, at IT-sikkerhedssystemer påvirker ansatte i den højtstående ledelse mest i deres dagligdag, hvor 58 pct. siger, at det hindrer deres evne til at arbejde effektivt. Næsten hver femte (19 pct.) af de højtstående ledere siger, at de “ofte” omgår reglerne for sikkerhed for at opnå bedre arbejdsresultater.

“At arbejde med et højt sikkerhedsniveau bør ikke være en hindring i det daglige arbejde. Så er der noget galt. Det gælder især nu, hvor mange virksomheder arbejder med hybride arbejdspladser. Hvis IT-sikkerhed skal fungere, så skal det være en problemfri og integreret del af arbejdet. Ellers ender man hurtigt i en situation, hvor medarbejderne finder deres egne løsninger, hvilket igen skaber muligheder for cyberkriminelle,” siger Peter Gustafsson.

Undersøgelsen er gennemført af StollzNow Research på vegne af Barracuda Networks. Undersøgelsen omfatter i alt 504 australske IT-chefer og andre medarbejdere i virksomheder med mindst 50 ansatte, der anvender computere til deres arbejde.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>