Renault ZOE – en moderne elbil med lang rækkevidde og fede features

Et velvoksent batteri på 52 kWh gør den nye ZOE ZE50 i stand til at køre 380 km på en opladning og dermed bør den sidste rækkeviddeangst være kureret.

Renault ZOE – en moderne elbil med lang rækkevidde og fede features 1Fx klarer den let en rejse fra København til Skagen (340 km via Kattegat) eller en tur fra Esbjerg til Thisted og tilbage (376 km). Med andre ord er der rigeligt til langt de fleste bilisters behov og når den nye ZOE samtidig leveres med hurtigladning (DC) er det realistisk at den nye ZOE vokser fra by- og forstadsbil til at klare landsdækkende rejser.

Med sin nye og stærkere elmotor på 136 HK og et moment på 245 Nm sprinter ZOE fra 0-100 km/t på under 10 sekunder og har en elektronisk begrænset topfart på 140 km/t. Hvad der er lige så vigtigt for en elbilejer som 0-100 km/t er 0-100 % i opladning. Parkeret ved hjemmet koblet til en wallbox klares det på ca. 9 timer, altså en typisk natopladning. Skal det gå stærkt ved en fremmed lader, kan man med hurtiglader nå 150 km rækkevidde på blot 30 min.

Den nye ZOE er karakteriseret ved evolution udvendig med LED-lys i de C-formede forlygter og ved revolution indvendig, hvor kabinen nu byder på endnu mere plads og masser af luksus. Faktisk er en stor del af interiøret genanvendte materialer, hvilket understreger det bæredygtige fokus men også tilføjer bilen en eksklusiv aura. Et stort 10″ display bag rattet giver føreren total kontrol over alle bilens funktioner som hastighed og rækkevidde samt visning af navigationsdata, mens et 9,3″ display i midten af instrumentpanelet byder på det smarte Renault EASY LINK multimedia system. Her finder man navigation, individuel programmering og hurtig ruteplanlægning med visning af ladestationer undervejs samt kompatibilitet med mobiltelefon. Som en ekstra tryghed er man permanent opkoblet til Renault EASY CONNECT services og vælger man BOSE lydsystemet vil musikalsk nydelse blive tilføjet listen over dagens højdepunkter.

Køremæssigt byder ny ZOE på en smart bykørsel-indstilling, hvor bilen selv bremser, når man slipper speederen og dermed genoplader batterikapacitet. Faktisk kan man med omtanke køre ZOE rundt i byen med meget ringe brug af bremsepedalen. Dertil byder ZOE på et omfattende sikkerhedsudstyr i form af blandt andet automatisk genkendelse af færdselsskilte, automatisk nedblænding af fjernlys, alarm for truende genstande, automatisk parkeringsbremse, advarsel mod for høj fart, alarm ved vognbaneskift, og meget mere.

Med den nye ZOE får glæden ved at køre 100 % elektrisk en helt ny dimension. Den glæde vil Renault dele med mange danske bilister netop nu, hvor elbilmarkedet for alvor kommer i gang, og derfor vil ny ZOE blive udbudt til sædvanlige gode priser, når den lander hos forhandlerne ultimo oktober.