Sæt forbrugerne fri på lademarkedet
Hjem ELBIL Sæt forbrugerne fri på lademarkedet

Sæt forbrugerne fri på lademarkedet

Af Redaktionen

Elbilopladning har længe været præget af få store aktører, der tilbyder abonnementer, hvor hjemme- og udeopladning er bundlet sammen.

Dette har skabt en ufordelagtig konkurrencesituation på markedet.

I lyset af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens lækkede rapport om lademarkedet, opfordrer Drivkraft Danmark nu til handling, der kan give øget konkurrence og et mere enkelt marked for de danske elbilister.

Rapporten fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen bekræfter de udfordringer, som Drivkraft Danmark tidligere har peget på. Den nuværende afgiftsrefusionsordning, hvor ladeoperatøren “driver” ladestanderen, har vist sig at have uhensigtsmæssigheder, som også blev påpeget i 2021 af Eldrup-kommissionen.

Sæt forbrugerne fri på lademarkedet”Vi er helt enige i de udfordringer, som bliver rejst af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Den nuværende praksis skaber en unødvendig barriere for konkurrence og forringer forbrugernes valgfrihed. Det er afgørende, at vi skaber et mere retfærdigt og enkelt marked for elbilopladning,”fortæller Jacob Stahl Otte, direktør i Drivkraft Danmark, og tilføjer: Derfor er vi også rigtigt glade for, at det ser ud til, at transportminister Thomas Danielsen også er helt på linje med rapportens anbefalinger.”

Rapportens konklusion er klar. Tiden er til handling og til at sikre tiltag, der fremmer øget konkurrence og gør markedet mere gennemsigtigt. Derfor anbefaler Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen et midlertidigt forbud mod bundling af ydelser på hjemme og udeopladning. Hos Drivkraft Danmark har man endnu ikke taget stilling til om et forbud er den rette vej at gå.

”Vi ønsker at sikre, at forbrugerne har adgang til forskellige ladeprodukter. Vi skal væk fra, at mange de facto er tvunget til at binde sig til bestemte modeller for at få afgiftsrefusion på hjemmeopladning. Lignende udfordringer gælder også ved selve bilkøbet, hvor der ofte følger det samme abonnement med den nye elbil. Bilimportørerne og forhandlerne bør i langt højere grad tilbyde forskellige produkter og derved sikre en mere fair konkurrence på området. Det vil alt andet lige sikre forbrugerne de bedste vilkår og priser,” uddyber Jacob Stahl Otte.

Hos Drivkraft Danmark ser man frem til at læse den endelige rapport fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og vil indtil da fortsætte arbejdet med at fremme enklere afgiftsstrukturer, øget forbrugerinformation og lokal priskonkurrence for at sikre et mere fair og velfungerende el-lademarked.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>