Sammen er vi klar til fremtidens Data Capture & Point of Sale marked

Det marked, der i branchen kaldes DC/POS (Data Capture & Point of Sale), påvirkes måske mere end mange andre markeder af udviklingen inden for e-handel, Kunstig Intelligens og mobility.

Sammen er vi klar til fremtidens Data Capture & Point of Sale marked 1Men også de stadig højere krav om sporbarhed i medicinal-, tobaks- og fødevareindustrien har stor indvirkning på dette hastigt voksende marked.

Ingram Micro har arbejdet med DC/POS i over 15 år og er i dag den førende distributør på det globale marked og den eneste med lokale ressourcer i alle nordiske lande.

“For os er det vigtigt at have personale i hvert land, som taler det lokale sprog og forstår markedet. Det betyder, at vi har nogle meget stærke relationer til både kunder og leverandører i Norden,” siger Jesper Tørnkvist, Nordic Regional Lead for DC POS hos Ingram Micro.

En af Ingram Micros vigtigste leverandører er Zebra Technologies, som nu har eksisteret i 50 år, og som var den første virksomhed, der udskrev en stregkode.

“Zebra var tidligt førende inden for stregkoder og havde printere og scannere i sortimentet. Og siden 2014, hvor vi overtog Motorola Solutions’ Enterprise Business, har vi været en af de største leverandører på globalt plan. Dengang lavede vi et partnerprogram, som har været meget vellykket, og som har vundet flere priser i årenes løb, fortæller Mattias Lindström, Director of Sales for Zebra i Norden.

Anvendelsesområder

Ingram Micro og Zebra har produkter, der primært anvendes inden for fem områder:
Retail & Hospitality – Den øgede e-handel stiller ikke kun større krav til leverancer og logistikkæden – også de fysiske butikker påvirkes. Kundeoplevelsen i butikkerne kan forbedres, og her ligger Zebra i front med hensyn til udvikling af nye produkter og teknologier.

Transport & Logistics – Lager- og transportbranchen er måske det marked, de fleste som det første tænker på, når det drejer sig om traditionelle etiketprintere og scannere. Men dette er et område, hvor produkterne konstant udvikles for at levere nye og smartere funktioner, der gør arbejdet effektivt og skånsomt for personalet.

Manufacturing – Zebras løsninger dækker alle aspekter af fremstillingsindustrien, lige fra produktion til lagerholdning.

Healthcare – I sundhedssektoren anvendes produkterne blandt andet til at udskrive patientarmbånd og sporing af medicin samt til at holde styr på hospitalernes lager.
Field Force Automation – For nylig erhvervede man desuden X-plore, hvilket betyder, at man kan tilbyde skærme og håndholdte computere, der kan klare særligt krævende miljøer som eksempelvis i militæret og på olieplatforme.

Markedstendenser

En stor drivkraft i branchen i de senere år har naturligvis været lanceringen af smartphonen. Zebra var en af de første producenter, der så behovet for tidligt at skifte til Android som styresystem.

“Der er stadig mange applikationer i lager- og fabriksmiljøer, der kører på Windows-styresystemet. Nu hvor supporten og opdateringerne til dette snart forsvinder, er der et stort behov for at udskifte mange applikationer,” siger Mattias.

Desuden betyder udviklingen inden for Kunstig Intelligens, at man stiller spørgsmål ved, hvordan alle de indsamlede data behandles, og digitaliseringen af hele sundhedsvæsenet skaber et stort behov for nye produkter og løsninger.

Samarbejde

Alt Zebras salg sker via partnere eller distributører som Ingram Micro.
“En stor styrke ved Ingram Micro er, at de har lokalt personale i Norden. Det betyder, at der er et meget tæt samarbejde mellem os som producent, vores forhandlere og deres personale,” siger Mattias.
Distributørens rolle er naturligvis at stå for lagerholdning og planlægning af leverancer. Men Ingram Micro er også en stor støtte for Zebra, når det gælder udforskning af nye markeder, planlægning ved nylanceringer samt reparationer og eftermarked.

“Både Ingram Micro og Zebra ser en fremtidig vækst på nye markeder og nye ISV-løsninger, da automatisering og sporbarhed bliver endnu vigtigere i de kommende år. Sammen er vi konstant på udkig efter nye partnerskaber for at kunne servicere vores kunder, forbedre processerne og levere flere, bedre og skarpere tjenester, der skaber merværdi. Hele branchen omkring stregkoder har kun set starten på udviklingen,” afslutter Jesper.