Stigende cyberaktivisme mod Danmark: Vær klar
Hjem SIKKERHED Stigende cyberaktivisme mod Danmark

Stigende cyberaktivisme mod Danmark

Af Redaktionen

Cybersikkerhed er et ord, som er på alles læber.

Specielt i lyset af de nuværende geopolitiske gnidninger, er chancen for at virksomheder bliver udsat for cyberangreb, en stigende trussel.

Flere studier viser virksomheders manglende viden, og nu belyser TCS vigtigheden i at handle nu.

Center for Cybersikkerhed (CFCS) har den 18. maj 2022 hævet trusselsniveauet for cyberaktivisme mod Danmark. Den er gået fra lav til middel på baggrund af de seneste geopolitiske gnidninger der skaber cyberaktivistiske angreb mod vesteuropæiske NATO-lande. Derfor er der en stigende motivation for at ramme os her i Danmark.

Cybertrusler- og aktivisme er noget vi skal tage dybt alvorligt. Set i lyset at CFCS hæver trusselsniveauet, er det specielt vigtigt, at flere virksomheder bliver klædt godt på. I takt med mangel på IT-arbejdskraft, og uvidenhed omkring hvordan man beskytter sig imod cyberangreb, gør at organisationer og privatpersoner står som et nemt bytte.

I en situation som nu, kan jeg ikke understrege hvor vigtigt det er at integrere en stærk sikkerhedsløsning. TCS har haft fokus på cybersikkerhed i adskillige år, og i august lancerede vi en risiko- og cybersikkerhedsundersøgelse. Den belyser hvilke områder virksomheder lægger kræfter i cybersikkerhed, men også hvor udfordringerne ligger. Det er specielt nu, med en stigende trussel, at virksomheder, og ikke mindst regeringen, skal klæde Danmark bedre på, med stærkere beskyttelse og forbehold.

God læselyst

Vikram Sharma
Landechef TCS Danmark

Få indsigt med TCS, hvordan du kan beskytte dig mod cybertrusler

Vi ved hvor svært det kan være at navigere som IT-ansvarlig i en virksomhed, når der er flere forskellig former for cybersikkerhedssoftware og konstante trusler. Her får du indsigt i tre forskellige emner, om hvordan en virksomhed klæder sig godt på mod cyberaktivisme.

Integrér IT og OT sikkerhedsløsninger for at beskytte din virksomhed

Ofte er det svært for virksomheder at tage stilling til hvilke sikkerhedsforanstaltninger der er effektive. Her kan du læse mere om, hvordan operationel teknologi (OT), kan være en våben for virksomheder i kampen mod hackerangreb.

Sikkerheden skal også følge med virksomheders digitale udvikling

Flere virksomheder verden over, men specielt i Danmark, befinder sig i en rivende digital udvikling. Hvis du befinder dig i en virksomhed, der har inden for de seneste år taget meget nyt software til sig, er det vigtigt at sikkerheden følger trop. TCS’ Global Head inden for Enterprise Security & Risk Management, Sundeep Oberoi, forklarer hvilke tiltag virksomheder kan tage, for at beskytte sig undervejs som udviklingen sker.

Stigende cyberaktivisme mod Danmark: Vær klarHvordan har covid-19 dramatisk ændret cybersikkerhed?

Hvis du efter corona sidder i en virksomhed der har omfavnet hjemmearbejdskulturen, har du faktisk flere grænseflader at beskytte, og er dermed mere sårbar mod cyber aktivisme. Her kan du læse mere om, hvordan du som virksomhed beskytter dig mod cyberangreb efter COVID-19.

 

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>