Unit IT lander tilfredsstillende årsresultat og fortsætter investeringsstrategi
Hjem SIKKERHED Unit IT lander et tilfredsstillende årsresultat og fortsætter investeringsstrategi

Unit IT lander et tilfredsstillende årsresultat og fortsætter investeringsstrategi

Af Redaktionen

Unit IT kommer styrket ud af et år, der har været kendetegnet af opkøb i Østdanmark og tilvækst med mere end 75 nye medarbejdere fordelt på de seks lokationer.

Omsætningen runder for første gang i virksomhedens historie 200 millioner.

 Unit IT lander et tilfredsstillende resultat for regnskabsåret 2021/22.

Virksomheden, der er en del af United Shipping & Trading Company (USTC), ejet og drevet af familien Østergaard, kan præsentere et årsregnskab med en samlet omsætning på 202 millioner kroner, hvilket er en stigning på 26 procent sammenlignet med året før.

Resultatet før skat lander på 21,9 mio. DKK. Hos Unit IT er man tilfredse med resultatet, der er bedre end forventet efter et år præget af vækst gennem opkøb og udvidelse med nye forretningsområder.

Som et vellykket skridt i Unit IT’s udvikling, blev Ballerupvirksomheden solvo it opkøbt i december 2021. Købet var et led i en strategisk investering for at styrke Unit IT’s markedsposition i Østdanmark samt tilføre nye specialistkompetencer inden for cloud og Microsoft-teknologier.

”Det er første gang i Unit IT’s historie, at vi krydser 200 millioner i samlet omsætning. En del af væksten hænger naturligvis sammen med vores køb af solvo it, men det ændrer ikke ved, at vi samtidig har oplevet en organisk vækst i et år, der ellers netop har været kendetegnet ved opkøbet. En stigning på mere end 25% kan vi være meget tilfredse med”, siger Mark Frihagen, CEO Unit IT.

Også i det kommende år fortsætter Unit IT sit fokus på at blive nationalt dækkende med et relevant katalog af ydelser og specialistviden.

Loyale kunder og medarbejdere er fundamentet for vækst

I det forgangne regnskabsår har Unit IT budt 50 nye kolleger og 25 konsulenter velkommen, hvorved virksomheden har styrket sine specialistkompetencer indenfor blandt andet cloud, cyber security, dataplatforme og business intelligence. Unit IT er således i stand til at kunne tilbyde sine kunder en unik kombination af bredde og dybde i IT-drift og specialistviden. En kombination, der resulterer i bredere samarbejde med kunderne og samtidig tiltrækker nye kunder, som netop søger en IT-partner, der vægter nærvær og de menneskelige relationer højt.

Sideløbende har virksomheden investeret massivt i den tekniske platform og datacentre i Middelfart:

”En klar forudsætning for vores fortsatte organiske vækst i den nye strategiperiode er, at vi fortsat investerer massivt. Her tænker jeg både på uddannelse og opkvalificering af menneskelige kompetencer og investering i vores platforme, som sikrer os det bredest mulige fundament. Vores investeringslyst skaber den helt rette forretningsværdi men stadig med solidt fokus på at levere nærvær og bibeholde agiliteten”, siger Mark Frihagen, CEO Unit IT.

Ændringer i bestyrelsen

Det nye regnskabsår byder på ændringer i Unit IT’s bestyrelse. Ind i bestyrelsen træder den tunge IT-profil Charlotte Adelgaard, Chief Revenue Officer (CRO) i SuperOffice, der med sine mange års erfaring fra IT-branchen, bl.a. som SVP fra SAP og Cisco, vil tilføre en stærk viden inden for både Cloud computing, SaaS og GTM. Herudover styrkes bestyrelsen med Claus Jul Christiansen, der udover sit virke som professionelt bestyrelsesmedlem også bringer 26 års erfaring fra Microsoft, hvor han gennem flere direktørposter har oparbejdet en stærk og relevant viden inden for områder som digitalisering, kulturtransformation, salg og IT-ecosystemer.

Unit IT lander tilfredsstillende årsresultat og fortsætter investeringsstrategi

Mark Frihagen, CEO Unit IT

Ian Holmgaard har valgt at træde ud af bestyrelsen for at have tid til sin nye rolle som CEO i Esoft. Nina Østergaard Borris tiltræder som ny formand. Her vil hun som CEO og medejer af Unit IT’s moderselskab United Shipping & Trading Company (USTC) repræsentere ejerskabet af Unit IT, hvorfor Torben Østergaard-Nielsen, medejer af USTC, forlader bestyrelsen. Nina Østergaard Borris overtager formandsposten fra Michael Bjerregaard Vecht, som efter eget valg træder ud af bestyrelsen.

Unit IT’s bestyrelse består således fremadrettet af Nina Østergaard Borris som formand, Enrico Augustinus, Pernille Geneser, Charlotte Adelgaard og Claus Jul Christiansen.

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>