Vaillant varmepumpe anerkendes som ”Godt valg”

Det store svenske forsikringsselskab, Folksam, har foretaget en stortest af varmepumper.

Vaillant varmepumpe anerkendes som ”Godt valg” 1Vaillants luft til vand varmepumpe, aroTHERM plus, opnår udmærkelsen ”Godt valg”.

En varmepumpe er både en effektiv og miljøvenlig måde til opvarmning af hjemmet. Med de nye tilskud har der aldrig været et bedre tidspunkt til at investere i den energieffektive varmekilde. Derudover er der gode muligheder for, at investeringen udmønter sig i store besparelser over tid.

Sammenligning af 70 varmepumper
Som forbruger kan det dog være svært at følge med i den tekniske udvikling og vælge den rigtige varmepumpe. Det er nu blevet lettere. Et af Sveriges største forsikringsselskaber, Folksam, har nemlig testet og sammenlignet op imod 70 varmepumper.

Folksam har testet forskellige typer og modeller fra en lang række producenter, der kæmper om udmærkelsen ”Bra val”, som ganske enkelt kan oversættes til ”Godt valg”. En udmærkelse, der skal hjælpe husejere med at træffe det rigtige og bæredygtige valg, når der investeres i en ny varmepumpe.

Effektivitet, miljø, funktion og garanti
Stortesten baserede sig på 4 kategorier, herunder effektivitet, miljø, funktion og garanti, hvor der blev givet forskellige karakterer alt efter kategorien.

Inden for typen af luft til vand varmepumper løb Vaillants aroTHERM plus afsted med udmærkelsen ”Bra val”.

Samlet set opnåede aroTHERM plus en flot score i alle fire kategorier og kan nu bryste sig af at være blandt de bedste varmepumper af sin slags.

Utrolig miljøvenlig
Vaillant varmepumpe anerkendes som ”Godt valg” 2Især i kategorien miljø, gjorde aroTHERM plus sig bemærket og blev tildelt den højest givne karakter.

aroTHERM plus har da også været med til at revolutionere luft til vand varmepumper med anvendelsen af et naturligt kølemiddel. Her forbløffede man selv CNN ved indførelsen af det naturlige kølemiddel, med et CO2-aftryk, der er 700 gange mindre end tidligere (fra 2088 kg til 3 kg COpr. kg kølemiddel), uden at gå på kompromis med effektiviteten.

En varmepumpe til hele Norden
At aroTHERM plus klarer sig flot i en test, der tager udgangspunkt i det svenske klima, vidner om, at vi har at gøre med en varmepumpe, der vil klare sig godt og være effektiv i hele Norden – i hvert fald helt ned til -25° C. Eftersom vi er vant til noget mildere vintre i Danmark end hos vores svenske naboer, vil de danske vintre derfor ikke blive noget problem for Vaillant aroTHERM plus.