Vertiv udsender opdateret vejledning til datacentre under ekstrem varme
Hjem VERTIV Vertiv udsender opdateret vejledning til datacentre under ekstrem varme

Vertiv udsender opdateret vejledning til datacentre under ekstrem varme

Af Redaktionen

De seneste anbefalinger fokuserer på forebyggende vedligeholdelse og reduktion af energiforbruget.

Sommeren på den nordlige halvkugle er lige begyndt, men ødelæggende hedebølger har allerede skyllet ind over store dele af USA, Mexico, Canada, Europa og Asien.

Udbredte naturbrande i Canada har udløst luftkvalitetsalarmer over hele landet, og meget af den østlige halvdel af USA . Lignende ekstreme varmebegivenheder i Asien har forårsaget omfattende strømafbrydelser, og Europa fortsætter med at slå varmerekorder som det hurtigst opvarmende kontinent. Datacenterkøleeksperterne hos Vertiv), en global leverandør af kritisk digital infrastruktur og kontinuitetsløsninger, har netop udsendt en opdateret vejledning til håndtering af den ekstreme varme.

Klimaforandringerne har gjort de seneste otte år til de varmeste nogensinde, men med et El Niño-vejrmønster, der forværrer problemet i år, forventer mange prognoser rekordhøje temperaturer i 2023. De voldsomme udendørstemperaturer og deres eftervirkninger skaber betydelige udfordringer for datacenteroperatører, som allerede kæmper en daglig kamp med den varme, der produceres i deres faciliteter. Men der er skridt, virksomheder og organisationer kan tage for at afbøde risiciene forbundet med ekstrem varme. Disse omfatter:

  1. Rens eller skift luftfiltre: Den uhyggelige orange dis, der opslugte New York City, var en kraftfuld visuel repræsentation af en af de mest umiddelbare og alvorlige konsekvenser af klimaændringer. For datacenteroperatører bør det tjene som en påmindelse om at rense eller udskifte luftfiltre i deres datacenters varmestyringssystemer og HVAC-systemer. Disse filtre hjælper med at beskytte følsom elektronik mod partikler i luften, inklusive røg fra fjerne skovbrande.
  2. Fremskynd planlagt vedligeholdelse og service: Ekstrem varme og dårlig luftkvalitet beskatter mere end datacenterinfrastruktursystemer. Elektricitetsudbydere kæmper ofte for at imødekomme den stigning i efterspørgslen, der følger med højere temperaturer, og udfald er almindelige. Sådanne begivenheder er ikke tiden til at lære om problemer med et UPS-system eller køleenhed. Rengøring af kondensatorspoler og vedligeholdelse af kølemiddelfyldningsniveauer er eksempler på proaktiv vedligeholdelse, der kan hjælpe med at forhindre uventede fejl.
  3. Aktiver tilgængelige effektivitetsværktøjer: Mange moderne UPS-systemer er udstyret med højeffektive øko-tilstande, der kan reducere mængden af strøm, som systemet trækker fra nettet. Hedebølger som dem, vi for nylig har set, skubber nettet til dets grænser, hvilket betyder, at enhver reduktion i efterspørgslen kan være forskellen mellem uafbrudt service og et ødelæggende afbrydelse.
  4. Udnyt alternative energikilder: Ikke alle datacentre har adgang til levedygtig alternativ energi, men dem, der gør, bør udnytte strømkilder uden for nettet. Disse kunne omfatte on- eller off-site solpaneler eller andre alternative kilder, såsom off-site vindmølleparker og lithium-ion batterier, for at muliggøre peak shifting eller barbering. Brug af generatorer frarådes under hedebølger, medmindre der opstår en udfald. Dieselgeneratorer producerer flere drivhusgasser og emissioner forbundet med klimaændringer end backup-muligheder, der bruger alternativ energi. Faktisk bør organisationer udskyde planlagte generatortest, når temperaturerne stiger.
  5. “Disse hedebølger bliver mere almindelige og mere ekstreme og lægger et intenst pres på forsyningsudbydere og datacenteroperatører globalt,” sagde John Niemann, senior vicepræsident for den globale termiske styringsvirksomhed for Vertiv. “Organisationer skal matche den intensitet med deres reaktion og proaktivt forberede sig på den tilknyttede belastning, ikke kun på deres egne strøm- og kølesystemer, men også på nettet. Prioritering af forebyggende vedligeholdelsesservice og samarbejde med eludbydere for at styre efterspørgslen kan hjælpe med at reducere sandsynligheden for enhver form for varmerelateret udstyrsfejl.”

Vertiv udsender opdateret vejledning til datacentre under ekstrem varme”Igen i år oplever dele af Europa rekordhøj varme, og i vores forretning ser vi specifikt påvirkningen af datacentre. Prioritering af termisk redundans og partnerskab med en serviceudbyder med udbredt lokal tilstedeværelse og førsteklasses gendannelsesmuligheder kan gøre forskellen i datacenterets tilgængelighed,” sagde Flora Cavinato, global serviceporteføljedirektør. “Hurtige svartider og proaktive vedligeholdelsesprogrammer kan hjælpe organisationer med at opretholde deres forretningsdrift, mens de effektivt optimerer deres kritiske infrastruktur.”

Anbefalingerne udstedt i dag supplerer tidligere vejledning fra Vertiv, som omfattede:

– Kør så mange køleenheder som muligt for at reducere belastningen på hver enkelt enhed og spar energi gennem teamwork-kontroller

– Overvej forskellige typer af kølesystemer, herunder væskekøling, lukket kredsløb afkølet vandkøling og fordampningsfri kølesystemer, som alle er designet til højtemperaturmiljøer.

– Brug prædiktiv modellering for termiske påvirkninger i stedet for historiske data. Efterhånden som ekstreme varmebegivenheder øges i hyppighed, er historiske metrikker ofte mangelfulde i forhold til at fange moderne risici.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>