Volvo Cars indgår samarbejde med Fortnite-udvikleren Epic Games om fremtidens skærmoplevelse
Hjem ELBIL Volvo Cars indgår et samarbejde med Fortnite-udvikleren Epic Games om fremtidens skærmoplevelse

Volvo Cars indgår et samarbejde med Fortnite-udvikleren Epic Games om fremtidens skærmoplevelse

Af Redaktionen

Volvo Cars udstyrer sin næste generation af elbiler med fotorealistisk visualiseringsteknologi via et samarbejde med Epic Games.

Virksomhederne går sammen om at introducere Epics spilmotor Unreal Engine i kommende Volvo-modeller, hvilket sikrer uovertruffen kvalitetsgrafik i bilen.

Epic Games er førende inden for interaktiv underholdning og software og nok mest kendt for Fortnite, et af verdens mest populære spil. Epic Games udvikler også Unreal Engine, der anses for at være det mest avancerede realtids 3D-værktøj, der bruges i forskellige brancher ud over i spil, og som nu vil blive brugt af Volvo Cars til at udvikle digitale grænseflader og gengive grafik i realtid i sine biler.

Volvo Cars er den første europæiske bilproducent, der anvender Unreal Engine til udvikling af sit Human Machine Interface (HMI). Mere specifikt fokuserer virksomheden i første omgang på sit Driver Information Module (DIM), en af de skærme i kabinen, der forsyner føreren med relevante oplysninger og infotainmentfunktioner.

I den næste generation af Volvo-biler vil kunderne opleve imponerende kvalitetsgrafik på skærmene. Meget skarpere gengivelser, dybere farver og helt nye 3D-animationer er kun de første skridt, mens Volvo Cars-udviklere hele tiden arbejder på at forbedre grafikken.

Volvo Cars vil sætte nye standarder

Volvo Cars indgår samarbejde med Fortnite-udvikleren Epic Games om fremtidens skærmoplevelseVed at koble Unreal Engine sammen med den højtydende computerkraft fra tredje generation af Snapdragon Cockpit Platforms vil den næste generation af Volvo-biler sætte en helt ny standard for grafik og infotainmentsystemer.

Som følge heraf vil Volvo Cars’ næste infotainmentgeneration være mere end dobbelt så hurtig som forgængeren, mens grafikgenerering og -behandling i kabinen vil være op til ti gange hurtigere.

“For at kunne tilbyde vores kunder den bedst mulige brugeroplevelse og bidrage til en sikker køreoplevelse har vi brug for en farverig, engagerende og responsiv visualisering i vores biler,” udtaler Henrik Green, produktchef hos Volvo Cars. “Med Unreal Engine er dette muligt, så det bliver endnu sjovere at tilbringe tid i en Volvo.”

“Når man indfører interaktiv realtidsgrafik i høj opløsning i bilen, åbner man døren til en lang række nye måder at informere og underholde på,” udtaler Heiko Wenczel, Epic Games’ direktør for Automotive og HMI for Unreal Engine. “Volvo Cars’ yderst talentfulde teams for design- og produktudvikling har grebet denne mulighed til at skabe noget banebrydende nyt, som vil fortsætte med at udvikle sig med spændende nye funktioner ved hjælp af Unreal Engine.”

Den første bil, der indeholder grafik udviklet med Unreal Engine, er den nye, fuldelektriske flagskibsmodel, som Volvo Cars vil afsløre senere på året. Denne model er den første af en ny generation af fuldelektriske Volvo-biler, idet virksomheden sigter mod kun at sælge rene elbiler inden udgangen af 2030.

Længere ude i fremtiden ser virksomheden mulighed for, at Unreal Engine kan understøtte andre teknologiområder i nye Volvo-modeller, idet Volvo Cars-udviklerne løbende udforsker nye applikationer til denne og andre softwaredrevne teknologiplatforme – hele tiden med fuld fokus på sikkerhed.

Volvo Cars har en ambition om at udvikle halvdelen af al softwaren i sine biler internt inden midten af dette årti og rekrutterer massivt medarbejdere inden for softwareudvikling. Ved at blive en del af virksomheden har it-udviklingstalenter mange muligheder for at arbejde på spændende og banebrydende nye applikationer og platforme til bilen.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>