​NNIT indgår partnerskab med Virsabi om augmented reality til danske produktionsvirksomheder

NNIT indgår partnerskab med Virsabi med fokus på life sciences industrien og danske produktionsvirksomheder.

Som førende leverandør af it-services og konsulentydelser knytter NNIT dermed Virsabi til sit hold af partnere specialiseret i transformerende teknologi. Virsabi er et af de første firmaer, der tilbyder rådgivning om og teknisk udvikling af brugsklare løsninger til virtual reality and augmented reality.

Med de avancerede løsninger kan medarbejdere hjælpes ad og samarbejde i et virtuelt rum. Teknikere bliver for eksempel i stand til at hjælpe hinanden i højt specialiserede produktionsmiljøer på tværs af kontinenter. Teknologien gør det også muligt at gennemføre træning i et sikkert miljø uden at forstyrre den daglige drift.

Især augmented reality kan dermed komme til at transformere produktionsfaciliteter, forklarer Brian Troelsen, direktør for forretningsudvikling i NNIT:

“Den digitale innovation foregår også i produktionsanlægget, som nu godt kan ligne noget, de fleste ville genkende som scener fra en science fiction film.” Han fortsætter:

”Vores kunder sonderer terrænet og leder efter konkrete løsninger, de kan implementere, så det har været vigtigt for os at knytte en markedsleder fra dette nicheområde tættere på os, og vi har allerede et produktivt samarbejde med Virsabi.”

De nye løsninger kan være med til at revolutionere dansk produktion og vedligehold af produktionsfaciliteter i life sciences industrien.Michael Harboe, administrerende direktør, Virsabi, kommenterer:

”Vi ser frem til at arbejde tæt sammen med eksperterne fra NNIT, som blandt andet kommer med en dyb indsigt i højt regulerede industrier og er vant til at imødekomme skrappe krav til sikkerhed, regulering og forretningskritiske processer.”

Partnerne er gået i gang med den første fælles opgave, hvor de tester og implementerer løsninger baseret på augmented reality til produktionsmiljøet hos en virksomhed i life sciences industrien.