​Sony fremhæver sin udvikling som ”kreativ underholdningsvirksomhed med et solidt teknologisk fundament” på CES 2020
Hjem NYHEDER ​Sony fremhæver sin udvikling som ”kreativ underholdningsvirksomhed med et solidt teknologisk fundament” på CES 2020

​Sony fremhæver sin udvikling som ”kreativ underholdningsvirksomhed med et solidt teknologisk fundament” på CES 2020

Af Redaktionen

Sony Corporation udstiller på CES 2020 i Las Vegas, der bliver afholdt fra tirsdag den 7. januar.

​Sony fremhæver sin udvikling som ”kreativ underholdningsvirksomhed med et solidt teknologisk fundament” på CES 2020Sonys mål er at levere produkter, indhold og tjenester, der inspirerer mennesker og har en positiv påvirkning på samfundet – alt sammen baseret på Sonys formål om at “fylde verden med oplevelser gennem kreativitet og teknologi.” På Sonys pressekonference, forud for den officielle åbning af CES 2020, udtalte Kenichiro Yoshida, der er President & CEO for Sony Corporation, at: “Kreativitet er en styrke, der driver Sony fremad. Når den kombineres med vores teknologi, er den ustoppelig.” Fra scenen præsenterede han de nyeste lanceringer og udviklinger fra Sonys elektronik- og underholdningsvirksomheder.

Efterfølgende indtog Jim Ryan, der er President og CEO for Sony Interactive Entertainment, scenen og fortalte, at der til dato er blevet solgt mere end 106 millioner PlayStation 4-konsoller på verdensplan og at PlayStation Network™ har mere end 103 millioner månedlige brugere.

Slutteligt lancerede Jim Ryan de nyeste funktioner og teknologier til PlayStation 5, der bliver lanceret til jul, og afslørede spillekonsollens nye logo for første gang. I forbindelse med de nye lanceringer udtalte Jim Ryan: “Vores løfte til det 100 millioner store PlayStation®-fællesskab er at tilbyde det største og bedste indhold, og levere unikke oplevelser til gamere med en hidtil uset hastighed.”

Sony fremviste også et proof-of-concept-forsøg de havde udført til en Amerikansk fodboldkamp i samarbejde med NBC Sports og Verizon. Fra scenen understregede David Mazza, der er CTO for NBC Sports Group, forhåbningerne til Sonys teknologier inden for TV-produktioner og trådløs kommunikationsteknologi, der vil give helt nye muligheder for arbejdsmetoder i forbindelse med direkte sportsproduktioner.

Slutteligt udtalte Kenichiro Yoshida: “Det er ikke en underdrivelse at sige, at mobil har været den største megatrend det sidste årti – jeg tror, at den næste bliver mobilitet.” Derefter afslørede han et prototype-køretøj, der benytter billede- og sensorteknologier, som bidrager til mere sikker og pålidelig autonom kørsel, samt en række højavancerede teknologier, der tilsammen giver en hidtil uset underholdningsoplevelse i bilen. Yoshida afsluttede pressekonferencen med at konstatere, at udover at bestræbe sig på at bidrage til samfundet, “vil Sony fortsætte med at udvikle sig som en kreativ underholdningsvirksomhed med et solidt teknologisk fundament.”

Nye produkter og prototyper bliver fremvist

Under temaet bæredygtig værdiskabelse, som alle Sonys virksomheder stræber efter at opnå, er det muligt at opleve en række nye initiativer på Sonys stand, der er en del af Sonys vision om at ”komme tættere på mennesker.” Udstillingen vil spænde vidt i teknologier, for at komme tættere på brugerne og give dem mulighed for at opleve ‘reality’, såsom video og lyd i høj opløsning i et tredimensionelt rum, der udover realtids-teknologier understøtter alle faser i en produktionsproces helt frem til seeroplevelsen.

Påvirkning af samfundet gennem sikkerhed og pålidelighed

På CES 2020 fremviser Sony deres bidrag, som forventes at hjælpe med at realisere et højavanceret selvkørende samfund og de nye følelsesmæssige oplevelser, som Sony ønsker at tilbyde i en ny mobil verden.

Udvikling indenfor billede- og sensorteknologier i en verden af mobilitet

”Safety Cocoon”, er et koncept med en sikkerhedszone, hvor køresikkerheden opretholdes i forskellige daglige køresituationer, ved at registrere 360 grader rundt om køretøjet. Dermed er det muligt at forebygge og undgå fare. På Sonys stand kan besøgende opleve Sonys fremskridt inden for billede- og sensorteknologier, der understøtter muliggørelsen af ”Safety Cocoon”-konceptet. Gennem Sonys billede- og sensorteknologier, der er bedre end det menneskelige øje, bidrages der til at opnå sikre, pålidelige og komfortable mobilitetsoplevelser:

  • CMOS-billedsensorer, der har høj følsomhed, høj opløsning og høj eksponeringsforskel, fjerner LED-flimmer for at levere nøjagtig genkendelse af genstande – selv i situationer, hvor konventionel detektion har været vanskelig.
  • Solid State LiDAR, som bruger nøjagtig afstandsmåling for at få et præcist 3D-indtryk af de omkringliggende områder.
  • Sensorfusion-teknologi, der samler mulighederne med sensorers forskellige egenskaber. Det forbedrer nøjagtigheden af genkendelse – selv under udfordrende forhold som tåge, baggrundslys og kørsel om natten.
  • Time-of-Flight (ToF) sensor-løsning i kabinen bruger afstandsmålingsteknologi til at registrere og genkende mennesker og genstande inde i bilen. Denne information bruges til at give et optimeret infotainmentsystem med intuitive brugergrænseflader, såsom bevægelseskontrol og forbedring af sikkerhed og komfort i bilen.

Nyt tiltag skal sikre komfort og underholdning

Sonys indsats inden for mobilitet – ved f.eks. at opnå højere sikkerhed, pålidelighed, komfort og underholdning – bliver understreget med det nye tiltag ”VISION-S”. Det første prototype-køretøj, som er et resultat af ”VISION-S”, bliver fremvist på Sonys stand. Denne prototype benytter Sonys billed- og sensorteknologier. Desuden styres den indbyggede software af Sonys kunstige intelligens, telekommunikation og cloud-teknologier, for løbende at opdatere og udvikle dens funktioner.

Hele 33 sensorer, herunder CMOS-billedsensorer og TOF-sensorer, er en del af køretøjet og kan opdage og genkende mennesker og genstande i og uden for bilen, samt give en forbedret støtte til kørslen. Sonys 360 Reality Audio, der giver en fordybende lytteoplevelse, er indbygget i hvert sæde, hvilket indkapsler passagererne i lyd. De forreste sæder har en panoramaskærm, hvor indhold kan opleves gennem en intuitiv brugerflade. Sony vil fortsætte med at kombinere deres avancerede teknologier for at levere bedre sikkerhed og pålidelighed, samtidig med at man oplever nye følelser gennem revolutionerende underholdning i bilen.

Hjælper instruktører med at realiserer deres drømme

Sony skaber en teknologisk revolution på alle trin af den kreative proces. Helt fra produktion til når indholdet rammer publikum, inspirerer Sony instruktører og hjælper dem med at levere deres arbejde til seere og lyttere.

Transformerer direkte sportsudsendelser gennem teknologi

Udviklingen inden for 5G- og AI-teknologier bringer både videoproduktion og nye kunstneriske arbejdsmuligheder til instruktører.

5G proof-of-concept-forsøg

Sony udførte et proof-of-concept-forsøg i december 2019, ved at optage en amerikansk fodboldkamp med kamera med 5G-forbindelse, der viser hvordan 5G kan give mulighed for mere kreativt og kabelløst kameraarbejde, og samtidig reducere opsætningstiden og omkostningerne. Besøgende på Sonys stand får muligheden for at se en video med dette koncept, og udstyret der blev brugt til forsøget, som inkluderer Sonys PXW-Z450 skulderbåret videokamera, Xperia 5G mm Wave-enhed, der muliggør højhastighedsdata-uplink, og en prototype transmitterboks, der koder og transmitterer video af høj kvalitet i realtid.

Videoanalyse i realtid baseret på kunstig intelligens

Sony fremviser også nye videooplevelser, der gør spændingen ved sport større gennem deres videoanalyse i realtid, som er baseret på kunstig intelligens. Sonys stand vil have en bordtennis-demonstration med sportsudøvere, hvor kampen bliver optaget på flere enheder – deriblandt Sonys HDC-P50 POV-systemkamera og kameraer med Sonys unikke højhastighedssynssensorer. Fra de optagede billeder analyseres atleternes holdninger og boldens vej i luften i realtid, og de computergenererede karakterer vil efterligne sportsudøvernes bevægelserne, som er baseret på deres holdninger ved hjælp af deep-learning-teknologi. På standen vil publikum få fremvist en demonstrationsvideo, der viser antallet af gange bolden har roteret ved at analysere super-slow-motion-video.

Styrker fantasien gennem 3D Volumetric Display-teknologi

3D Spatial Reality Display-teknologi

Sonys unikke Eye-sensing Light Field Display benytter højhastighedsvisionssensorer og ansigtsgenkendelsesalgoritmer, hvilket muliggør en meget præcis spatial reality-oplevelse, der ikke kan ses med det blotte øje på traditionelle 3D-skærme. Teknologien kan nemt overføres til VR- (Virtual Reality) og AR- (Augmented Reality) indhold, hvilket giver mulighed for indholdsproduktion i flere dybder til glæde for udviklere inden for f.eks. underholdning og produktdesign.

Virtuel produktionsteknologi ved hjælp af 3D Volumetric Capture

På Sonys stand vil det være muligt at opleve en virtuel produktionsopsætning, der transformerer måden film og TV-serier produceres på. Opsætningen, der er skabt ved at tage et udsnit af Sony Pictures’ studie som fotorealistisk volumetrisk data, vises som baggrundsbillede på et Crystal LED-display. Baggrunden ændres i realtid i takt med kameraets bevægelser, hvilket sikrer, at det endelige billede har det rette perspektiv og dybde. Virtuel produktion giver fantasi til at lade instruktører, filmfotografer og skuespillere opleve scenen, som var de selv på settet, og samtidig giver det en kreativ fleksibilitet til, at filmproduktion kan finde sted når som helst.

Store skærmsystemer med høj opløsning til indholdsproduktion

Eftersom TV fortsætter med at blive større, og indhold bliver skabt i højere opløsning og i HDR (Higher Dynamic Range), er der et behov hos instruktører for at lave en nøje og omfattende evaluering af deres værker på professionelle skærme. Besøgende på Sonys stand kan i et professionelt klipperum med et 4K x 2K Crystal-LED-skærmsystem (220”) opleve nuværende og fremtidige teknologier inden for produktion af film, TV-serier og online-indhold.

Følelsesmæssige oplevelser gennem teknologi

Sony fremviser deres nyeste produkter, der arver de teknologier, som tidligere er integrereret i Sonys BRAVIA® flagskib MASTER-serie. Den nye 8K LCD-TV ”ZH8”-serie har en fantastisk billedekvalitet, som er bedst i sin klasse, takket være billedeprocessoren X1™ Ultimate. Den nye serie af TV’er har også Sonys nye og unikke ”Frame Tweeter”, som giver en Sound-from-Picture Reality™-oplevelse – alt sammen i et eksklusivt tyndt design. Desuden kommer de nye OLED-TV’er fra ”A8”-serien med X-Motion Clarity, som gengiver hurtigbevægende billeder klart, mens lysstyrken bevares. Sony tilbyder en eksklusiv oplevelse med høj billed- og lydkvalitet på en stor TV-skærm.

Slutteligt har Sony lanceret udvidelsen af nye enheder, der understøtter 360 Reality Audio, og giver en fordybende lydoplevelse, som først blev tilgængelig i Nordamerika og Europa i efteråret 2019. På Sonys Stand kan besøgende opleve 360 Reality Audio ved at kombinere hovedtelefoner med en smartphone og tilhørende streamingtjeneste. Desuden vil der være en demonstration af, hvordan 360 Reality Audio kan nydes gennem en soundbar og en trådløs højttaler, som giver en oplevelse af at være i samme rum som artisten der lyttes til.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>