​Telenor fjerner dataloft på børneabonnementer
Hjem NYHEDER ​Telenor fjerner dataloft på børneabonnementer

​Telenor fjerner dataloft på børneabonnementer

Af Redaktionen

Online-undervisning og klassemøder på Teams er blevet den nye hverdag for landets skoleelever – også dem i de mindste klasser.

​Telenor fjerner dataloft på børneabonnementerNu fjerner Telenor det loft over dataforbruget i Danmark, som kunderne har i deres børneabonnementer.

Loftet fjernes i de kommende måneder, så børn og unge kan deltage i skoleaktiviteter og -undervisning online uden at skulle bekymre sig om dataforbruget.

Alle skal kunne følge undervisningen
Med de nuværende restriktioner foregår undervisningen online foreløbig indtil den 7. februar, og det kan allerede aflæses i børnenes og de helt unges databehov.

– Det er på alle måder en ekstraordinær situation, hvor forbindelsen til skole og venner online er blevet ekstremt vigtig. Al undervisning og klassemøder foregår på nettet, og samværet med kammerater sker for manges vedkommende via snaps, chat og FaceTime over mobilen, siger Christian Hoffmann, der er privatkundedirektør hos Telenor.

– Derfor fjerner vi nu dataloftet i en periode, så børn og forældre ikke behøver at være nervøse for det, siger han.

Og børnene er ikke ene om at skrue op for dataforbruget. Forbruget af mobildata er generelt kraftigt stigende. I 2020 brugte Telenors kunder 40 procent mere data end året før.

Videomøder er datagrådige
Telenor tilbyder to forskellige børneabonnementer, der indeholder op til 30 GB dataforbrug om måneden.

– Normalt er det rigeligt til de fleste børn og unges behov, men i denne situation kan man hurtigt ramme loftet, fordi især videomøder kræver store mængder data, siger Christian Hoffmann.

Som eksempel kan en times videomøde på Microsoft Teams, som flere skoler bruger, sluge mere end 2 GB mobildata.

Dataloftet fjernes på børneabonnementerne indtil den 15. maj.

– Der håber vi, at vi er på den anden side af nedlukningen, siger Christian Hoffmann.,

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>