7 spørgsmål du skal stille, inden du vælger et HR-system
Hjem NYHEDER 7 spørgsmål du skal stille, inden du vælger et HR-system

7 spørgsmål du skal stille, inden du vælger et HR-system

Af Redaktionen

Valget af det rigtige HR-system kan være både spændende og overvældende.

7 spørgsmål du skal stille, inden du vælger et HR-systemDer er så mange muligheder og løsninger derude, så hvordan finder I ud af, hvad I har brug for?

Uanset om det er første gang I skal vælge et nyt HR-system eller om I er ved at skulle udskifte et eksisterende HR-system, kan det være svært at danne sig et overblik over processen og føre til at man næsten giver op, inden man er kommet i gang. Der findes et væld af artikler, tjeklister og rådgivning online, men enhver virksomhed er så individuel, at der ikke findes én løsning der vil passer til alle.

Derfor bør I, i stedet for at starte med at søge efter svar, starte med at finde de spørgsmål, I skal stille dig selv. Vi har her samlet 7 forslag til spørgsmål, som vores erfaring viser, det er godt at starte med:

1. Hvilket problem ønsker I at løse?

Uanset om I allerede har besluttet at implementere et nyt HR-system, eller I forsøger at afgøre om det er det rigtige valg for jeres organisation, så bør I starte med at definere problemet I prøver at løse. Er det en del af en bredere digitaliseringsindsats? Er jeres nuværende system ikke i stand til at opfylde jeres behov? Har I behov for at automatisere en del manuelle HR- og ledelsesprocesser? Uanset hvad problemet måtte være, så vil denne afklaring hjælpe jer med at finde den rigtige løsning.

2. Hvad savner I ved jeres nuværende løsning?

Der vil formodentlig være ting ved jeres nuværende løsning og setup, som fungere godt for jer – og der vil være elementer som ikke fungerer optimalt – uanset om I benytter et eksisterende HR-system eller om I benytter papir og regneark. Hvis I har dannet jer et overblik over hvad I savner og hvad I gerne vil beholde, så vil det være lettere at vurdere de forskellige løsninger og i sidste ende implementere den rigtige løsning.

3. Hvad er jeres planer for vækst og udvidelse?

Nogle HR-systemer er optimeret til virksomheder i forskellige størrelser, men det er ikke kun et spørgsmål om hvor mange ansatte I er i dag. Med alle de ressourcer der går i at implementere et nyt HCM-system, bør I vælge et der både opfylder jeres fremtidige behov – såvel som jeres nuværende.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>