Atea skal levere medicinrobotter til nordjyderne
Hjem NYHEDER Atea skal levere medicinrobotter til nordjyderne

Atea skal levere medicinrobotter til nordjyderne

Af Redaktionen

Atea har netop underskrevet en kontrakt med MedicCare om at levere medicinalvirksomhedens digitale løsning, der hjælper borgere i kommunerne i Region Nordjylland med at huske deres medicin.

Atea skal levere medicinrobotter til nordjyderneSamarbejdet er samtidig ved at blive udvidet til hele Danmark.

MedicCare og Atea har underskrevet en kontrakt, der betyder, at Atea overtager rollen som underleverandør på leverancen af digital medicinpåmindelse til borgerne i alle nordjyske kommuner.

Sideløbende med aftalen om leverance af den sundhedsteknologiske løsning til borgere til kommunerne i Region Nordjylland, er MedicCare og Atea i gang med at udvide samarbejdet, så Atea bliver hovedleverandør på løsningen i resten af Danmark. De to virksomheder har netop underskrevet et LOI (letter of intent) og forventer, at kontrakten bliver underskrevet endeligt inden for den næste måned.

”Vi er allerede meget tilfredse med samarbejdet med Atea i Danmark, og det føles naturligt for os at udvide med en kommerciel komponent. Ateas salgsorganisation og SKI-aftaler muliggør en markant forøgelse af vores kommercielle rækkevidde i Danmark,” siger Jan Andersson, VD i MedicPen, der er en del af MedicCare-konsortiet sammen med CareConsult.

Helt konkret går aftalen til Region Nord-kommunerne ud på, at Atea skal opsætte medicindispenserne og levere kassetter med medicin direkte til borgerne og indsætte dem i den intelligente løsning Medimi®Smart. På kassetterne er der en QR-kode, der sikrer, at medicinen doseres korrekt og i overensstemmelse med de senest opdaterede ordinationer.

Hvis en borger er ved at glemme sin medicin, har Medimi®Smart flere forskellige påmindelsesfunktioner. Hvis borgeren ikke reagerer på lys og lydsignalerne, bliver der sendt en SMS til borgeren og i sidste ende til Atea, som kontakter borgeren.

”Vi er meget stolte over at kunne være med til at levere en digital løsning, der gør det nemmere for borgere at huske deres medicin og tage den rette dosis. Der er i høj grad behov for en sådan løsning på det danske marked, og vi glæder os meget over at kunne bidrage til et endnu bedre sundhedsvæsen i Danmark,” siger Henrik Spang Andersen, der er Vice President for Kommuner, Regioner & Education i Atea.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>