Boligpriserne er tilbage på 2021-niveau
Hjem LIVSSTIL Boligpriserne er tilbage på 2021-niveau

Boligpriserne er tilbage på 2021-niveau

Af Redaktionen

De seneste måneders boligprisfald skaber lige nu store overskrifter, men kigger man på priserne over en længere årrække, er de faktisk stadig høje på trods af den seneste måneds store fald, viser analyse af nye tal.

Mens de sidste par dage er gået med at forstå, hvorfor boligpriserne efter endnu en måned er faldet, er situationen faktisk den, at det aktuelle prisniveau er præcis det samme som i foråret 2021, viser nye tal fra Boligsiden.dk, som ejendomsmæglerkæden Estate har analyseret.

Fra Corona ramte med nedlukninger i marts 2020 til april 2021, steg boligpriserne med 15 pct. Derfor bør man se på prisudviklingen i et større perspektiv end fald fra måned til måned.

Boligpriserne er tilbage på 2021-niveau

Foto: Shutterstock. må ikke videredistribueres

-I november har vi set et betydeligt prisfald, men vi skal også huske, at vi de seneste to år har set unaturligt store prisstigninger, og hver gang der kommer disse iøjnefaldende udsving, får det samtidig unaturligt stor opmærksomhed, som vi i virkeligheden ikke kan bruge til særlig meget andet end at blive bekymret eller euforiske, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Ifølge ham kan graden af sensation over øjebliksbilleder påvirke adfærden blandt købere og sælgere på boligmarkedet.

-Hvis man fx står i en situation, hvor man af private årsager som enten skilsmisse, nyt job eller andre livsbegivenheder er nødsaget til at flytte og dermed sælge og købe bolig, kan de aktuelle historier tilføje en i forvejen vanskelig situation endnu flere bekymringer, fordi man skal ud på et marked, som har en negativ fortælling, siger Thomas Hovgaard og fortsætter:

-Derfor er det vigtigt at gøre sig klart, at et boligskifte fra en ejerbolig til en anden grundlæggende ikke bør anledning til bekymringer, da bytteforholdet er det samme, om priserne enten lige er faldet eller steget, siger Thomas Hovgaard.

Han mener dog, at det er en anden situation, for boligejere, som overvejer at trække sig definitivt ud af boligmarkedet.

-Sælger man sin bolig efter flere årtiers ejerskab, er det selvfølgelig træls, at det sker, mens priserne er faldende og prognoserne usikre. Til gengæld kan det være en fordel for førstegangskøbere, som køber til en lavere pris, end hvis de have købt for et halvt år siden, da priserne toppede, siger Thomas Hovgaard.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>