Systematic fortsætter robust vækst og ekspanderer i nye lande
Hjem TELEKOMMUNIKATION Systematic fortsætter robust vækst og ekspanderer i nye lande

Systematic fortsætter robust vækst og ekspanderer i nye lande

Af Redaktionen

Softwarevirksomheden Systematic leverer igen et solidt årsregnskab med en rekordomsætning på DKK 1.324 millioner og et driftsresultat på DKK 172 millioner.

På trods af et turbulent år med krig, COVID-19 og mangel på arbejdskraft leverer Systematic fortsat stabil, organisk vækst og opnår den hidtil største omsætning på DKK 1.324 millioner i virksomhedens historie.

Med en ordretilgang på DKK 1.339 millioner sammenlignet med DKK 1.287 millioner året før, er der ingen tegn på, at udfordringerne på verdensmarkedet har lagt en dæmper på softwarevirksomhedens aktiviteter – tværtimod har selskabet fået en række nye, internationale kunder.

”I 2020 oplevede vi for første gang, at mere end halvdelen af vores ordreindtag kom fra udlandet. I tråd med vores strategi fortsætter denne tendens. Det betyder, at vores eksport af løsninger til forretningsområderne sundhed, forsvar, biblioteker og forsyning stiger støt år for år,” siger Systematics CEO Michael Holm.

55% af virksomhedens samlede ordreindtag kom fra udlandet i 2021/2022.

Driftsresultatet på DKK 172 millioner er mindre end året før, og ifølge Michael Holm skyldes det, at Systematic har investeret massivt i innovation og udvikling af virksomhedens produkter inden for særligt sundhed og forsvar. Systematic har ligeledes investeret i den interne infrastruktur for at være klar til de kommende års vækst, og disse investeringer afspejles i en mindre toplinje.

Norge, Schweiz og USA har købt softwareløsninger til sundhed, forsvar og vindenergi

I løbet af finansåret har Systematic indgået kontrakter med kunder fra lande, som ikke tidligere har anskaffet selskabets løsninger.

I Norge har Region Helse Sør-Øst, som består af 27 hospitaler i og omkring Oslo, skrevet kontrakt på en løsning, der skal understøtte hospitalslogistikken og gøre det lettere for klinikere og servicemedarbejdere at spore og finde relevant hospitalsudstyr og ressourcer.

Et andet vigtigt, strategisk skridt ind på det norske marked, blev taget i august, da Oslo kommunes hovedbibliotek, Deichman, og dets 22 tilhørende biblioteker valgte Cicero som deres fremtidige it-platform. I forbindelse med aftalen takkede 230 af Norges 428 biblioteker ja til også at få mulighed for at kunne købe og tilkoble sig Cicero.

I oktober kunne Systematic tilføje Schweiz som ny kunde i forsvarsforretningen, da landet indgik kontrakt om kommando- og kontrolsystemet SitaWare – herunder den nye business intelligence-løsning SitaWare InSight. Ved hjælp af kunstig intelligens og digital behandling af informationer forbedrer SitaWare InSight forsvarets evne til lynhurtigt at indsamle og behandle store mængder data. SitaWare gør det muligt at samarbejde på tværs af forskellige værn og dele oplysningerne med forsvar i andre lande.

”Schweiz er det første land til at tage SitaWare-InSight i brug, men det bliver næppe det eneste. Som verden udvikler sig, mærker vi stigende efterspørgsel på værktøjer, som kan samle og håndtere data fra mange kilder og gøre det muligt at dele efterretninger med allierede,” siger Michael Holm.

Systematics marinekoordineringsløsning SITE har gennem de seneste år vundet indpas hos markante aktører for off-shore vindenergi. I august kom der hul igennem til det amerikanske marked, da den store, energikoncern Dominion Energy købte SITE til at koordinere arbejdsopgaver, logistik og sikkerhed i forbindelse med opførelse og drift af 2,6 GW offshore-vindmølleparker ud for Virginias kyst.

Der er ligeledes sket vigtige fremskridt på hjemmemarkedet, hvor tre ud af fem regioner nu effektivt anvender Systematics elektroniske patientjournal (EPJ), Columna CIS.

Systematic fortsætter robust vækst og ekspanderer i nye lande”En af de store milepæle var implementering og go-live af vores elektroniske patientjournal på alle hospitaler i Region Syddanmark og Region Nordjylland. Det er stort, at vores mest komplekse og største it-system, nu effektivt håndterer halvdelen af den danske befolknings patientdata i de tre vestdanske regioner og vigtigst af alt; at de godt 60.000 sundhedsfaglige brugere af systemet er tilfredse med det,” fortæller Michael Holm.

Eksportsag afsluttet af statsadvokaten

I efteråret 2021 blev Systematic genstand for en politiefterforskning, som følge af påstande i danske medier om, at Systematic via sit britiske datterselskab skulle have overtrådt eller søgt at omgå danske restriktioner for eksport til De Forenede Arabiske Emirater. I november 2022 afsluttede statsadvokaten efterforskningen, da der ikke var fundet belæg for, at Systematic skulle have foretaget noget ulovligt.

”Det var rart at få en afklaring. Vi har afgivet korrekte oplysninger til myndighederne, og vi har sikret os tilladelser til vores eksport. Vi er glade for, at statsadvokaten deler vores opfattelse, og at der nu er sat punktum i sagen,” siger Michael Holm.

Som CEO for Danmarks største, privatejede softwarevirksomhed ligger det Michael Holm stærkt på sinde, at virksomheden skal bevare sin selvstændighed og økonomiske styrke. Gennem mange år har Systematic været gældfri og har nu en egenkapital på DKK 645 millioner og en likvid beholdning på DKK 469 millioner. På den baggrund ser Michael Holm optimistisk på Systematics fremtid.

”Vi går ind i det nye regnskabsår med mange spændende opgaver i ordrebogen, og vi oplever fortsat stor global interesse for vores produkter til de forskellige sektorer i samfundet. Der er ingen tvivl om, at konkurrencen bliver hårdere på flere områder, men vi forventer stadig at levere et tilsvarende resultat igen i næste regnskabsår,” siger han.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>