Bygningspuljen åbner igen 16. marts
Hjem NYHEDER Bygningspuljen åbner igen 16. marts kl 10

Bygningspuljen åbner igen 16. marts kl 10

Af Redaktionen

Onsdag den 16. marts kl. 10 åbner Energistyrelsen igen for Bygningspuljen.

Puljen giver tilskud til boligforbedringer, der sparer energi.

Bygningspuljen åbner igen 16. martsSnart bliver det igen muligt for landets boligejere at søge om tilskud fra Bygningspuljen til eksempelvis at skifte fra naturgas eller oliefyr til varmepumpe, efterisolere huset eller sætte nye vinduer i.

Projekterne sparer energi i de huse, hvor forbedringerne gennemføres. I denne omgang er der 300 millioner kroner i puljen.

Tilskud til en række forskellige boligforbedringer

Alle kan søge om tilskud til at få en varmepumpe, mens tilskud til energiforbedrende tiltag fra og med sidste ansøgningsrunde er målrettet de boliger, der trænger mest. Det betyder, at kun helårsboliger med energimærkerne E, F og G kan få tilskud til projekter som isolering og udskiftning af vinduer.

I tidligere runder har ansøgningsportalen for Bygningspuljen været plaget af udfordringer med det IT-system, ansøgerne møder. Systemleverandøren og driftsleverandøren bag ansøgningssystemet har arbejdet med at udbedre disse fejl. Dette er dog ikke en garanti mod nye tekniske problemer. Det har dog været en prioritet at få pengene ud til borgerne og skabe energibesparelser – ikke mindst i lyset af den aktuelle fossile energikrise. Energistyrelsen opfordrer derfor til at have tålmodighed, når man ansøger, og arbejder sideløbende på et mere brugervenligt ansøgningssystem, som kan gøre det lettere at søge tilskud i fremtiden.

Forbered dig i god tid

Der bliver åbnet for ansøgninger klokken 10 den 16. marts, og du kan komme i et digitalt venteværelse fra kl. 9. Alle i venteværelset får tildelt en vilkårlig plads i køen klokken 10. Det er en god idé at tilmelde dig mailnotifikationer, så du får besked, når det er ved at være din tur. På den måde undgår du at vente foran computeren.

Ansøgningsportalen lukker igen for adgang kl. 18. Hvis du er inde på portalen, har du til kl. 20 til at blive færdig med din ansøgning. Energistyrelsens Rådgivningstjeneste har udvidet åbningstider for henvendelser fra kl. 8-20.

Inden åbningen er det en god idé at forberede din ansøgning. Det kan du gøre ved at gå ind på SparEnergi.dk/tilskud. Her findes bl.a. en Tilskudsberegner, så du kan se, hvor meget du cirka kan søge i tilskud til et projekt.

Energistyrelsen tilbyder også en række webinarer om tilskud op til åbningen, hvor du kan blive forberedt og få svar på spørgsmål.

Tilmeld webinar

Den bedste måde at holde dig opdateret om tilskud er ved at tilmelde dig nyhedsmailen fra SparEnergi.dk.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>