Creditsafe skærper forudsigeligheden med ny kreditscore
Hjem FINANSIEL Creditsafe skærper forudsigeligheden med en ny kreditscore

Creditsafe skærper forudsigeligheden med en ny kreditscore

Af Redaktionen

Verdens mest anvendte kreditoplysningsbureau har udviklet en ny serie algoritmer til det danske marked til brug for analyse og risikostyring.

Formålet er at styrke risiko-intelligensen i en tid, hvor de økonomiske forudsætninger forandrer sig med lynets hast.

Den opdaterede suite af scorekort skal hjælpe virksomhederne med at træffe bedre forretningsbeslutninger – blandt andet ved at varsle risiko for konkurs 12 måneder i forvejen. De tidlige indikatorer er et kritisk aktiv for enhver virksomheds vækst og overlevelse.

”Hos Creditsafe arbejder vi hårdt på at udvikle de bedste produkter på markedet. Og med lanceringen af vores nye danske kreditscore føler vi os godt rustet til at hjælpe virksomheder med at opnå kommerciel stabilitet, siger Morten Kofoed-Larsen, Country Manager for Creditsafe Danmark.

“Vores virksomhedsdata vil blive leveret med øget nøjagtighed og med ledsagende kommentarer, så risikovurderingerne vil kunne anvendes nuanceret i forhold til at vurdere solvens hos såvel nye som eksisterende kunder.

Avancerede algoritmer

Creditsafe skærper forudsigeligheden med ny kreditscoreCreditsafes suite af scorekort udgøres af en serie algoritmer, der beregner sandsynligheden for, at en virksomhed vil udvise svaghedstegn i løbet af den kommende 12 måneders periode. Beregningen konverteres til en score mellem 1 (højeste risiko) til 100 (laveste risiko).

En score under 30 vil indikere markant risiko for uregelmæssigheder, hvorfor virksomheden må anses for ikke at være kreditværdig. En virksomhed med en score over 70 vil udvise meget lav risiko for konkurs og således udgøre en potentiel attraktiv kunde eller samarbejdspartner.

Flere og mere præcise data

De nye scorekort er optimeret, så de imødekommer den hastige forandring i markedet. Algoritmerne justeres løbende for at skærpe forudsigeligheden af variabler og vil dermed kunne tilpasses de økonomiske forandringer, der følger af inflation, krig og råvare-knaphed. Derudover er der arbejdet med at sammensætte informationer fra virksomheder, hvor kun få data er tilgængelige, så også disse kan anvendes relevant.

Kommentarer forklarer

Med lanceringen af de nye kreditscorekort vil scoren blive ledsaget af en individuel kommentar for at hjælpe med at forklare den underliggende årsag til den angivne score.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>