Danskerne blev hjemme i efterårsferien
Hjem Nyheder Danskerne blev hjemme i efterårsferien

Danskerne blev hjemme i efterårsferien

Af Redaktionen

Mobiltrafikken i Telenors netværk steg med 48% i efterårsferien sammenlignet med sidste år og viser, at danskerne blev hjemme i Danmark og hyggede sig.

Danskerne blev hjemme i efterårsferien

Danskerne blev hjemme i efterårsferien

De få danskere, der drog udenlands, søgte især mod Grækenland og Italien.

Corona-krisen fik i år danskerne til at bytte efterårsferie i udlandet ud med forskellige destinationer rundt omkring i Danmark. Nye tal fra Telenor viser nemlig, at den samlede datatrafik herhjemme i Danmark under efterårsferien er steget med 48% procent i forhold til sidste år – og særligt i sommerhusområderne har der været gang i dataforbruget.

”Tallene fra vores netværk viser tydeligt den samme tendens, som vi så under sommerferieperioden. Danskerne har valgt at tilbringe ferien i Danmark og hygge derhjemme eller i sommerhuset med familien, samtidig med, at der har været godt gang i mobilen og streaming af ynglings serier,” siger netværksekspert Jesper Mølbak fra Telenor.

Telenor overvåger trafikken som et led i driften og udviklingen af sit landsdækkende mobilnetværk, så kapaciteten i netværket løbende kan opgraderes til at følge med det stigende dataforbrug, som vi ser i Danmark

Valfartede til sommerhusene på Sjælland
Selvom der for mange danskere ikke var udsigt til eksotiske rejsedestinationer i efterårsferien, blev tiden alligevel brugt fornuftigt. I jagten på en afslappende efterårsferie valgte mange at tilbringe efterårsferien i sommerhus.

Data fra Telenors netværk viser, at mange tilbragte efterårsferien i sommerhusområderne, hvor særligt områderne omkring Vejby-og Smidstrup Strand var populære, og dataforbruget i Helsingørområdet steg derfor med hele 105%. Den samme tendens ses også i Korsør, hvor mange tilbragte efterårsferien i området omkring Granskoven Strand, og dataforbruget derfor steg med 76% i området sammenlignet med efterårsferien sidste år.

Faldende dataforbrug udenfor Danmarks grænser
Blandt de danskere, der valgte at holde ferien udenfor Danmark, var det særligt destinationer i Europa som Grækenland og Italien, der var populære, og hvor roamingtrafikken var højst i efterårsrejsen.

”Det er dog stadig tydeligt, at den nuværende situation og rejserestriktioner præger rejselysten, da dataforbruget udenfor Danmarks grænser i uge 42 var 34 procent lavere sammenlignet med uge 42 i 2019,” fortæller Jesper Mølbak.

Tallene baserer sig på trafikken i Telenors netværk for uge 42. Telenor har 1,6 millioner mobilkunder i Danmark.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>