Dataforbruget i udlandet 30% højere end sidste sommer
Hjem TELEKOMMUNIKATION Dataforbruget i udlandet 30% højere end sidste sommer

Dataforbruget i udlandet 30% højere end sidste sommer

Af Redaktionen

Selvom antallet af 3´s kunder, der roamer i udlandet, er på samme niveau som sidste år, roamer de 30% mere.

Det fremgår af en intern opgørelse fra 3 om antallet af kunder, der brugte 3LikeHome i uge 29.

Dataforbruget i udlandet 30% højere end sidste sommer3´s kunder bruger markant mere data i sommerferien end tidligere. Det er hvad man kan udlede af en nylig intern opgørelse fra teleselskabet, der ser på, hvordan kunderne bruger 3LikeHome i sommeren. Med 3LikeHome kan kunderne nemlig roame gebyrfrit i 73 lande. At kunne bruge data på mobilen på samme vilkår som hjemme i Danmark er derfor en mulighed, som mange af 3´s kunder benytter sig af.

Tallene giver et interessant indblik i rejsemønstrene blandt de af 3´s kunder, der holder ferie i udlandet. F.eks. viser tallene, at der blandt kunderne er større interesse for at rejse i Østeuropa end tidligere. Her er der mellem 10-30% flere roamere i hhv. Makedonien Slovakiet, Slovenien, Tjekkiet og Ungarn end sidste år.

”Vi oplever i disse år et markant stigende dataforbrug både i Danmark, men også blandt vores kunder, der bruger mobilen i udlandet. I udlandet er mobilen på mange måder en uundværlig følgesvend og rejseledsager, fordi den indeholder så mange funktioner, der er nødvendige for at kunne begå sig på ferien. Fra underholdning på rejsen til at finde vej, oversætte og betaling er mobilen et vigtigt værktøj at have ved hånden på ferien. Det afspejler sig også i dataforbruget, som i sommerferiens højsæson er 30% højere end sidste år,” siger Søren Rinnov Østergaard, direktør for privatkunder i 3.

Blandt 3´s kunder var de største rejsedestinationer i uge 29:

  1. Sverige
  2. Italien
  3. Frankrig
  4. Tyrkiet
  5. Spanien
  6. Tyskland
  7. Grækenland
  8. Kroatien
  9. Norge
  10. USA

Listen er sorteret ud fra de lande, hvor der bruges mest data totalt.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>