De ondsindede filer lokker til download, ved at forklæde sig som pdf, mp4 og docx filer om Coronavirussen.

Navnene på filerne får brugerne til at tro, at der er tale om videoer, der fortæller, hvordan man kan beskytte sig mod virussen, opdateringer omkring virussen og selv procedurer for hvordan man opdager om man har pådraget sig virussen.

De ondsindede filer lokker til download, ved at forklæde sig som pdf, mp4 og docx filer om Coronavirussen. 1Folk tror altså, at de downloader nyttig information om Coronavirussen, men i virkeligheden er det ondsindede filer, der indeholder forskelligt lækkert, som Trojanere til Orme, der er i stand til at blokere, modificere eller kopiere data, og som kan påvirke computer og netværk på forskellig vis.

“Coronavirsussen, der bliver heftigt omtalt i medierne, er allerede blevet brugt som lokkedue af it-kriminelle. Indtil videre har vi kun sporet 10 unikke filer, men eftersom  denne slags aktivitet ofte opstår i halen af emner af stor mediebevågenhed, forventer vi at omfanget vil vokse. ”

“Folk bekymrer sig naturligvis om deres helbred, og vi kommer til at se meget mere malware gemt i falske dokumenter omkring Coronavirussens spredning”, siger Anton Ivanov, Kasperskys malware analytiker.

For at undgå at blive offer for ondsindede programmer, der forklæder sig som nyttigt indhold, opfordrer Kaspersky internetbrugere til at følge disse råd:

  • Prøv at undgå mistænkelige links, der lover eksklusivt indhold. Henvend dig i stedet til officielle kilder for troværdig og legitim information.
  • Kig på den downloadede fil. Dokumenter og videoer bør ikke være i formaterne.exe eller .Ink
  • Brug en pålidelig sikkerhedsløsning, som Kaspersky Security Cloud, for omfattende beskyttelse mod en bred vifte af trusler.