Ekspert i transition og transformation
Hjem NYHEDER Ekspert i transition og transformation

Ekspert i transition og transformation

Af Redaktionen

NNIT’s nye CFO, Pernille Fabricius, går ind for forandringer:

Ekspert i transition og transformation

Pernille Fabricius

”Jeg imødeser forandringer, og jeg kan godt lide at lede en organisation gennem en transformationsproces på vej mod vækst og vedvarende værdi. Det er det, som jeg har beskæftiget mig med hele min karriere, og det er det, som motiverer mig.”

Pernille Fabricius har nu siddet i CFO-stolen hos NNIT i tre måneder. Hun flyttede tilbage til Danmark over sommeren 2020 for at slutte sig til NNIT efter 16 års karriere som topchef i udlandet, i Haag, Dubai, Göteborg og London.

For Pernille Fabricius er det ”NNIT’s unikke historie,” som fik hende til at sige ja til den nye udfordring; det faktum, at NNIT oprindeligt var Novo Nordisks interne IT-afdeling og siden har gennemgået en kæmpe transformation – først ved at etablere et marked som selvstændig virksomhed, så gennem en børsnotering og til nutidens status som international koncern.

”Rødderne i Novo Nordisk og life science er meget tydelige. NNIT’s hidtidige rejse er imponerende, og jeg kan se et betydeligt fremtidigt vækstpotentiale for NNIT, ikke mindst inden for IT til life science. Jeg ser frem til at bidrage til rejsen forude,” siger hun og tilføjer:

”Som organisation har vi brug for at identificere og forstå de næste mål så klart som muligt og så stræbe efter at opnå dem sammen. Jeg elsker teamwork og at sætte barren højt, at have det sjovt og arbejde sammen med dedikerede, dygtige og motiverede kolleger på tværs af organisationen.”

Life Sciences og Winning Solutions

Pernille Fabricius har stor tiltro til NNIT’s todelte fokus på International Life Sciences og nordiske/danske storkunder kombineret med et fokus på de standardiserede ”Winning Solutions,” som blev lanceret med den reviderede NNIT-strategi fra januar 2020:

”Men vi er nødt til at sikre os, at vi er organiserede på en måde, der gør, at vi kan være agile og eksekvere på vores strategi. Det kræver en konstant åbenhed for forandring.”

Hun medgiver, at forandring kan være en svær proces – især hvis svarene på hvorfor, hvad og hvordan nogle gange har været uklare internt. I en virksomhed som NNIT, tager alt sit udgangspunkt i medarbejderne, siger hun, med reference til adm. direktør Per Kogut motto: ”Glade medarbejdere skaber glade kunder, der køber mere.”

”Lige nu skal vi sikre, at vi får kommunikeret strategien både internt og eksternt, til alle interessenter, så alle kommer med på rejsen og klør på – alt imens vi sikrer, at vi har den rette organisation og de rette hold til at understøtte den bedst muligt.”

”Hun tror fuldt og fast på, at det bedste hold er et mangfoldigt hold, der repræsenterer alle træk og fagligheder. Hun er på udkig efter det dynamiske og det kreative, det friske og det hippe, der kommer helt naturligt, når holdet er et godt mix:

”Jeg har stadig mit udefra og ind-perspektiv, og jeg ser en virksomhedskultur, der er præget af en stolt historik og tradition, men IT er en branche, der udvikler sig hurtigt, og jeg tror, at NNIT kan drage fordel af hyre nogle nye talenter og profiler, som kan udfordre det gamle. Det bliver til dels imødegået af vores nylige M&A-aktivitet, der tilfører såvel nye produkter som kulturer og talenter til NNIT-gruppen.”

Evolution ikke revolution

Pernille Fabricius vil også gerne kigge på forretningssystemer og -processer – for dermed at kortlægge og evaluere det eksisterende set-up på en struktureret måde, herunder formulering af anbefalinger til fremtiden.

”Jeg vil gerne sikre, at vores forretning bliver understøttet på den mest optimale måde. Vi skal have identificeret både styrker og svagheder samt være på konstant udkig efter veje til forbedring, så vi gør tingene lidt bedre og lidt mere effektivt.”

Dette gælder ikke mindst finansielle systemer og processer, hvor transparens er en forudsætning for at kende status på forretningens ve og vel, på indtjening og tab, samt at få svar på, hvilke områder NNIT bør fokusere på.

Der venter en stor opgave forude for Pernille Fabricius, men hun er klar: ”Jeg er vant til det, og det er det, jeg kan lide at arbejde med. Jeg har altid arbejdet hårdt, og det her er en rigtig god udfordring for mig – at være med til at kickstarte en evolutionsproces, der skal føre til vækst og vedvarende værdi.”

***

På det personlige plan

Pernille Fabricius er cand.merc.aud. og har en MBA fra Copenhagen Business School. Hun har desuden gennemført flere anerkendte uddannelser inden for finans, jura og ledelse på hhv. University of Leicester, DIEU, IMD og Harvard Business School.

Hun begyndte sin karriere som revisor hos Arthur Andersen i 1988, avancerede til Senior Vice President – Corporate Finance hos ISS i 1994 og fik derefter sit første topchefjob hos GN Store Nord i 2001, før hun i 2005 flyttede udenlands for at tage hul på en international karriere.

Hun er ærlig omkring, at hendes karrierevej har krævet ”en masse målrettet og hårdt arbejde,” hvormed hun også får vist sin stålsatte arbejdsmoral og tro på, at man må arbejde for det, der er værd at have.

Pernille Fabricius er medlem af flere bestyrelser. Hun bor i Hellerup med sin mand, og sammen har de seks voksne børn. I sin fritid holder hun af at lytte til musik og bruge tid sammen med familie og venner.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>