Familie sparer 89% på varmeregningen og skåner miljøet
Hjem NYHEDER Familie sparer 89% på varmeregningen og skåner miljøet

Familie sparer 89% på varmeregningen og skåner miljøet

Af Redaktionen

Første luft til vand varmepumpe med naturligt kølemiddel installeret i Danmark.

Familie sparer 89% på varmeregningen og skåner miljøet

Ingeniør Per Grunert ved siden af den nye varmepumpe

Varmepumpen er ensbetydende med store besparelser på varmeregningen og klimabelastningen.

En ingeniør i Hørsholm har fået Danmarks første varmepumpe med det naturlige kølemiddel, R290, som både er ekstremt klimavenlig og kan skabe en høj fremløbstemperatur til radiatorer. Varmepumpen trækker varmen ud af luften og bruger den til at varme boligen op. Det er betydeligt mere økonomisk end det mere traditionelle oliefyr.

Afløser for gammelt oliefyr
Det er ingeniør Per Grunert, der har fået installeret Danmarks første nye Vaillant varmepumpe af typen aroTHERM plus.

– Jeg har stået i kø i flere måneder, siger Per Grunert og fortsætter:

– Før da, havde jeg i årevis ledt efter afløseren for vores gamle oliefyr. Varmepumper har hidtil haft problemer med at give de eksisterende radiatorer tilstrækkelig varme. Her kan vi komme op på 75° C, og der kan hentes varme ud af luften – helt ned til -25° C.

Per Grunert er tidligere kvalitetschef i Bolius og nu selvstændig rådgivende ingeniør, så han ved, hvad han taler om.

Sparer 89% på varmeregningen og 88% på klimaet
Familie sparer 89% på varmeregningen og skåner miljøet– Det, der overraskede mig mest, er, hvor hurtigt investeringen er tilbagebetalt, fortæller Per Grunert.
– Vi bor i et hus på 300 m2 og investererede 110.000 kroner. Til gengæld sparer den os for ca. 30.000 kr. i varme og el om året. Så på tre år er investeringen tilbagebetalt. Dertil kommer besparelsen for klimaet: Vi udleder 7 tons mindre CO2 pr. år. Det er 88% mindre end før.

Anlægget blev installeret af Enovo a+, København, på én dag. Direktør Martin Falch Rasmussen er ikke bange for at kalde Vaillants anvendelse af det naturlige kølemiddel for et både teknologisk, grønt og kommercielt gennembrud for varmepumper. Det har baggrund i, at det tidligere anvendte meget miljøskadelige kølemiddel for første gang er erstattet af R290, med en miljø- og CO2-effekt på næsten nul. Den samlede CO2 belastning for kølemidlet er faldet fra 3.760 kg til 1,8 kg CO2.

– Ja, det er rart at sidde i sin have og tænke på, at man hver dag gør noget for klimaet og ens økonomi, slutter Per Grunert.

Ekstremt lydsvag
Noget andet, der også har imponeret Per Grunert, er lydniveauet. Med kun 28 dB(A) på en afstand af 3 m i lydløs tilstand, har aroTHERM plus også den praktiske fordel, at man kan placere udendørsdelen tæt på skel. Dermed generer varmepumpen hverken beboerne eller naboen.

Se videoen, hvor Per Grunert fortælle om sin nye varmepumpe

Vaillant aroTHERM plus

  • Sparer over 80% på varmeudgifterne
  • Rekordhøj fremløbstemperatur
  • Perfekt til modernisering og nybyggeri
  • Naturligt kølemiddel med lavt CO2 aftryk –fra 3.760 kg til 1,8 kg
  • Energimærke op til A+++
  • Meget lydsvag – kun 28 db(A) fra 3 m
  • Effektiv fra -25° C
  • Tilskud til varmepumpe
  • Tilbagebetaling på 3 år

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>