Fredericias fiber tiltrækker erhvervslivet
Hjem NYHEDER Fredericias fiber tiltrækker erhvervslivet

Fredericias fiber tiltrækker erhvervslivet

Af Redaktionen

Der er en digital transformation i gang i erhvervslivet, og det stiller nye krav til bredbåndsinfrastrukturen rundt om i hele Danmark.

Fredericias fiber tiltrækker erhvervslivet 2Særligt i landdistriktskommunerne er hurtige internetforbindelser højt på dagsorden.
En undersøgelse af Landdistrikternes fællesråd og Dansk Energi viser, at 90 procent af de 41 adspurgte landdistriktskommuner mener, at hurtigt bredbånd er vigtig for at understøtte erhvervsudviklingen i kommunen.

I Fredericia er man hverken landdistriktskommune eller underlagt langsomt internet. Faktisk er området helt i Danmarkseliten, når det gælder bredbånd, da 95 procent af virksomhederne og husstandene har adgang til en 500/100 Mbit/s forbindelse. Til sammenligning gælder det kun 65 procent på landsplan, viser tal fra Energistyrelsen.

Området har altså en digital infrastruktur, som mange landdistriktskommuner fortsat kun kan drømme om, og det skyldes i høj grad, at fibernettet dækker 91 procent af kommunen.
Erhvervsforeningen Business Fredericia fremhæver da også bredbåndsinfrastrukturen som en vigtig faktor i tiltrækningen af nye virksomheder.

”Hurtigt bredbånd er en rammebetingelse, som simpelthen bare skal være på plads, ellers kan man ikke få virksomhederne til at fungere i fremtiden. De tager det efterhånden som en selvfølge, at der er god dækning, så det kan hurtigt virke meget negativt, hvis det ikke er tilfældet,” siger Kristian Bendix Drejer, erhvervsdirektør i Business Fredericia, og tilføjer:

”Vi sælger selvfølgelig området på, at vi udover vores fantastisk beliggenhed også har et af landets bedste dækninger, når det gælder bredbånd. Det tæller virkelig på plussiden, når virksomheder etablerer sig her.”

En nødvendighed

De hurtige, sikre og stabile bredbåndsforbindelser er blevet en så integreret del af erhvervslivet i Fredericia Kommune, at man i Business Fredericia har svært ved at forestille sig, hvordan det ville se ud med begrænset adgang til internettet.

”Alt foregår jo efterhånden elektronisk, så for de fleste kan en arbejdsdag ikke fungere uden internet. I det øjeblik, der er et nedbrud, går alt simpelthen i stå. Derfor er det så vigtigt med gode bredbåndsforbindelser,” siger Kristian Bendix Drejer.

Det er ikke kun i Fredericia, de mærker efterspørgslen på ordentlig internetadgang. I Dansk Industri, der repræsenterer mere end 10.000 virksomheder fra en lang række forskellige brancher, er bredbåndsforbindelserne også højt på dagsorden.

”I en moderne virksomhed har bredbåndsinfrastrukturen enorm betydning, fordi vores måde at bruge teknologien på med cloudbaserede løsninger, big data og så videre bliver mere og mere avanceret. Efterspørgslen udvikler sig hele tiden, så infrastrukturen skal følge med,” siger Christian Hannibal, digitaliseringspolitisk chef i Dansk Industri.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>