Grøn fejrer 40 år til sommer: Her er turnéplanen
Hjem NYHEDER Grøn fejrer 40 år til sommer: Her er turnéplanen

Grøn fejrer 40 år til sommer: Her er turnéplanen

Af Redaktionen

Når den traditionsrige koncertkaravane Grøn rykker på græs til sommer, kan Tuborg og Muskelsvindfonden, der er arrangørerne bag, fejre 40 festlige år med god livemusik, kolde fadøl og et overskud, der går til at skabe plads til forskelle.

Grøn kommer forbi i alt otte danske byer fra den 20. – 30. juli, og i dag offentliggøres den fulde turnéplan.

Når Grøn-karavanen ruller af sted til sommer, bliver det en ganske særlig turné. Siden begyndelsen i 1983 med Sneakers og Frede Fup på plakaten har Grøn vokset sig større og større og har for længst etableret sig som et fast kulturelt holdepunkt i det danske sommerlandskab med fest og fællesskabet i fokus.

Derfor glæder arrangørerne bag, Muskelsvindfonden og Tuborg, sig til at fejre 40 år med Grøn, og i dag offentliggøres planen for, hvor turen går hen.

Nikolai Milman, Projektleder i Muskelsvindfonden, udtaler:
”Vi glæder os helt vildt til at fejre 40 år med Grøn til sommer. Det er en kæmpe milepæl for os, som aldrig ville have kunnet lade sig gøre uden vores fantastiske publikum, artister og ikke mindst frivillige, som for nogles vedkommende har været med alle årene. Jeg tør godt love, at sommeren kommer til at byde på fest, hygge og masser fantastisk Grøn-stemning over hele landet.”

Christopher Bak Billing, sponsordirektør hos Carlsberg Danmark, udtaler:
”Vi er enormt stolte over nu at have været en del af det helt unikke Grøn-fællesskab igennem fire årtier. Det er blevet en vigtig del af vores historie, og selvom vi nu kan fejre 40 år med Grøn, glæder vi os lige så meget som allerførste gang til at skåle i en kold fadøl til nogle fantastiske sommerkoncerter, når vi tager på tour med den grønne karavane rundt i det danske land.”

Fællesskab med vokseværk
Grøn kom for første gang på tegnebrættet, da Tuborg i 1982 gav en gratis koncert til Dyrehavsbakken i anledning af forlystelsesparkens 400 års fødselsdag.

Grøn fejrer 40 år til sommer: Her er turnéplanen

Grøn scene i 2017. Foto: Morten Rygaard

Året efter, nu under navnet Grøn Koncert, blev koncertrækken sendt på landevejen med formålet om at skabe et overskud, der skulle gå til Muskelsvindfonden, som også i praksis håndterede koncerterne. Overskuddet fra Grøn går fortsat til Muskelsvindfonden og understøtter fondens vigtige arbejde for mennesker med handicap og for at skabe plads til forskelle i samfundet.

Igennem de sidste 40 år har Grøn skabt et helt unikt fællesskab for både publikummer, artister og ikke mindst de mange frivillige kræwere, der hver sommer er med til at skabe den magiske mangfoldige fest, som Grøn er.

I 1983 var der i alt 40 frivillige med rundt på den seksdage lange turné, mens det tal i 2022 havde vokset sig til 750 frivillige.

Når Grøn til sommer starter sin turné, bliver første stop Tårnby. Herefter kører karavanen videre til Kolding, Aarhus, Aalborg, Esbjerg, Odense, Næstved, og slutter af i Valby.
Se den fulde turnéplanen og datoer herunder. Yderligere information om Grøn 2023 kan findes på groenkoncert.dk, og billetsalget starter den 30. marts 2023.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>