Grønt partnerskab mellem Telenor og GreenMind vil gøre det mere attraktivt at vælge brugt
Hjem TELEKOMMUNIKATION Grønt partnerskab mellem Telenor og GreenMind vil gøre det attraktivt at vælge brugt

Grønt partnerskab mellem Telenor og GreenMind vil gøre det attraktivt at vælge brugt

Af Redaktionen

Telenor og GreenMind, der køber, istandsætter og sælger brugt elektronik, har indgået et partnerskab, som gør det muligt for GreenMinds kunder at vælge et Telenor-abonnement og få rabat på en genanvendt og nyistandsat telefon.

Sammen vil de to selskaber øge mængden af brugte mobiler i cirkulation.

54 % af danskerne har udskiftet deres mobil inden for de seneste to år. Det viser en ny undersøgelse foretaget i april 2023 af Norstat på vegne af Telenor. For de flestes vedkommende bliver den gamle mobil lagt i skuffen, for mindre end en femtedel af al forbrugerelektronik bliver genbrugt, og elektronisk affald er ifølge FN den hurtigst voksende affaldsstrøm i verden.

Det vil Telenor og GreenMind lave om på. De to selskaber har allerede et samarbejde om Telenors initiativ ’Mobilbyt’, der gør det muligt for Telenors kunder at indlevere deres brugte telefoner og få et tilskud ved køb af en ny telefon. GreenMind renser de indleverede telefoner for indhold, hvorefter de istandsættes og får nyt liv eller bortskaffes på forsvarlig vis.

Nu udvider de to selskaber partnerskabet, så kunder hos GreenMind også får mulighed for at få rabat på deres køb af genanvendt telefon i en af GreenMinds 13 butikker landet over ved samtidig at tilvælge et Telenor-abonnement. Dermed gør Telenor og GreenMind de brugte telefoner endnu mere konkurrencedygtige, fordi de kan købes med de attraktive vilkår, som man kender fra nye telefoner i en telebutik.

Grønt partnerskab mellem Telenor og GreenMind vil gøre det mere attraktivt at vælge brugt”Vi skal forlænge levetiden på elektronik og øge andelen af genbrugte mobiler. Vi tror på, at vi kan lykkes bedst med den ambition ved at samarbejde med en veletableret ekspert på området. Derfor er vi glade for at udvide partnerskabet med GreenMind og sammen sætte ekstra turbo på den cirkulære økonomi, som er helt afgørende, hvis vi skal løse klimaudfordringerne,” siger Lars Thomsen, der er adm. direktør i Telenor og fortsætter:

”For at kunne øge salget af brugte mobiler, er det en forudsætning, at vi øger mængden af brugte telefoner i cirkulation, mens de stadig kan have værdi for andre. Derfor har vi en opgave i at vænne danskerne til at sende deres mobil tilbage i cirkulation i stedet for at lægge den i skuffen, når de skifter den ud. Det kan man gøre trygt, nemt og sikkert hos os.”

”Der er en stor potentiel klimagevinst i genbrug af elektronik – alene det at vælge en brugt smartphone frem for en ny sparer i gennemsnit 60 kg CO2. Derfor skal vi have gjort det lige så nemt og naturligt at købe en brugt som en ny mobil og ligeledes sælge den gamle. Vi tager et godt skridt i den retning med aftalen med en etableret virksomhed som Telenor, som vi i forvejen har et godt samarbejde med,” siger Tina Høgsted Svanberg, der er adm. direktør i GreenMind.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>