IKEA Danmark satser på bæredygtig hjemmelevering
Hjem Nyheder IKEA Danmark satser på bæredygtig hjemmelevering

IKEA Danmark satser på bæredygtig hjemmelevering

Af Redaktionen

En ny elektrisk flåde på syv køretøjer skal levere møbler og indretningsartikler til IKEAs københavnske kunder.

IKEA Danmark satser på bæredygtig hjemmelevering

IKEA Danmark har investeret i nye varebiler, der er 100 procent eldrevne.

Leveringen af drømmekøkkenet, den nye sofa eller noget helt tredje fra IKEAs sortiment skal fremover bringes bæredygtigt ud til kunderne i Storkøbenhavn. For nylig sendte møbelvirksomheden nemlig syv eldrevne køretøjer på vejene, som skal foretage leveringer fra IKEAs Retail Warehouse i Brøndby.

Ifølge adm. direktør i IKEA Danmark Johan Laurell er investeringen i elbilerne et af IKEA Danmarks mange initiativer mod mere bæredygtighed i alle aspekter af forretningen.

– Vi har en målsætning om at hjælpe så mange mennesker som muligt til at leve mere bæredygtigt derhjemme, men det starter med os selv. I IKEA arbejder vi målrettet for at blive en cirkulær, klimapositiv virksomhed inden 2030, og det forudsætter, at vi omlægger den måde, vi arbejder på. De nye elektriske biler er et skridt på vejen, siger Johan Laurell, der også bærer titlen Chief Sustainability Officer.

Flot regnskab forpligter

Tidligere på ugen kunne IKEA fremlægge et historisk årsregnskab med en rekordhøj omsætning i 2019. Ifølge Johan Laurell er det gode resultat et godt udgangspunkt for at intensivere forretningens fokus på bæredygtighed.

– 2019 har været et rigtig flot år for IKEA Danmark, hvor vi er vokset i alle kanaler. Med det udgangspunkt er vi godt klædt på til at gøre de mange danskere i stand til at leve et mere bæredygtigt liv i hjemmet. Vores størrelse og indvirkning på danskernes liv indebærer et ansvar, som vi er klar til at løfte, siger Johan Laurell.

IKEA Danmark forventer at udbygge den bæredygtige varelevering på sigt, så den kommer til at dække et større geografisk område.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>