Impact investeringskonsortium investerer 365 millioner kroner i Fairphone
Hjem TELEKOMMUNIKATION Impact investeringskonsortium investerer nu 365 millioner kroner i Fairphone

Impact investeringskonsortium investerer nu 365 millioner kroner i Fairphone

Af Redaktionen

 Et internationalt Impact-baseret investeringskonsortium investerer nu 365 millioner kroner i hollandske Fairphone, som udvikler og producerer reparationsvenlige og mere fair og bæredygtigt producerede smartphones.

Et internationalt impact investeringskonsortium anført af Invest-NL, ABN AMRO Sustainable Impact Fund og eksisterende aktionærer såsom Quadia og dennes Regenero Impact Fund, er gået sammen med andre eksisterende aktionærer DALHAP, DOEN Participates og PDHENH om en investering på godt 365 millioner kroner (49 millioner EUR) i Fairphone, den hollandske virksomhed, som producerer bæredygtige smartphones.

Investeringen gør Fairphone i stand til at vækste og skalere deres indflydelsesrige virke samtidig med at kunne forfølge deres mission om at skabe mere fair produceret elektronik og tech. Ydermere, bruges midlerne til at afvikle lån og delvis udfasning af nuværende aktionærer, herunder PYMWYMIC og over 1000 crowfunders.

“Gennem den sidste årrække har Fairphone været i stand til at gå fra at være en social bevægelse til at være en værdifuld, formålsdreven virksomhed. Jeg vil gerne takke alle aktionærer, som har støttet os gennem årene. Med et voksende fundament af aktionærer med samme værdisæt vil vi skabe mere opmærksomhed omkring fair produktion af tech og accelerere væksten af vores virksomhed og vores indflydelse” siger Eva Gouwens, CEO, Fairphone.

Funding til at vækste, produktudvikling og indflydelse

Impact investeringskonsortium investerer 365 millioner kroner i FairphoneFairphone vil bruge vækstkapitalen til at styrke brand position og skabe endnu mere opmærksomhed omkring retfærdig og bæredygtig produktion indenfor elektronikindustrien. Vækstmidlerne vil også blive brugt til at accelerere integrationen af fair producerede og genanvendte materialer i hele Fairphones portefølje, eksempelvis ved at udvide mine-forsyningskædeprogrammerne i Afrika og Sydamerika og deres fair levelønsprogrammer i Asien. Ydermere, vil Fairphone investere i produktudvikling og forbedret kundeservice og dermed sikre, at brugerne får glæde af deres Fairphones i endnu længere tid.

“Vi er begejstrede for at kunne støtte Fairphone’s vækstambitioner, som et sandt cirkulært fyrtårns eksempel inden for elektronikbranchen. Deres tilgang til a skabe etiske produkter, som tager hensyn til både mennesker og vores planet er uden fortilfælde og sætter nye standarder for hele industrien. Sammen udfordrer vi en kortsigtet tankegang, som verden ikke længere har råd til at have, og derved skaber vi en bæredygtig og fair fremtid for alle vores stakeholders,” siger Elisabeth de Grave, Principal hos Invest-NL.

Hanna Zwietering fra ABN AMRO Sustainable Impact Fund siger: “Fairphone er frontløber i industrien for bæredygtig elektronik. Virksomheden har bevist, at den kan udvikle høj kvalitet modulære og fair smartphones i meget konkurrencedygtige markeder. Forbrugerne elsker Fairphone for den forskel produktet gør, og den kvalitet de tilbyder, helt i tråd med den stigende trend med mere bevidst forbrugeradfærd. Vi er stolte over at støtte virksomheden i deres mission, og dermed at være med til at accelerere Fairphones vækst, og yderligere øge den forandring de skaber indenfor industrien.

En mere fair elektronikindustri

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>