Industri 4.0 på erhvervsuddannelserne
Hjem NYHEDER Industri 4.0 på erhvervsuddannelserne

Industri 4.0 på erhvervsuddannelserne

Af Redaktionen

Industri 4.0 er som sådan ikke en ny teknologi, der kommer buldrende.

Industri 4.0 på erhvervsuddannelserneDet er mere et teknologispring, der er en konsekvens af big data og al den information, der nu kan samles op og distribueres, og som fx fører til forbedret produktivitet.

Nøgleordene er netværk og digitalisering

Det er nøgleord som netværk og digitalisering, der skaber sammenhæng mellem det intelligente køleskab til madbestilling, der så bliver fundet frem og leveret, eller dit valg af sæder til din nye bil, som så ryger direkte i produktion på en fabrik 1000 vis af kilometer væk.

I kølvandet på det ser vi en række nye teknologier, som robotics, AI og AR/VR, der integreres i det stadig stigende informations-flow – generelt taler man om ni drivende teknologispor eller temaer.

Uddannelserne udvikles og tilpasses

Det er i hvert fald TECs udgangspunkt, og det betyder, at TEC i et stykke tid har været i gang med at tilpasse og udvikle sine relevante uddannelser til det. Det er fortsat vigtigt, at eleven har sin faglighed med, så det er i fokus, og så ændrer uddannelserne sig med flere moduler, som skaber forståelse for den sammenhæng, ens faglighed nu skal indgå i. Der er behov for, at eleven får meget mere viden om teknologiforståelse og processer, men også indsigt i de mange mindre teknologier, der kommer farende – det kan fx være sensorteknologi, 3D-print mv.

Underviserens rolle har længe været under forandring og er noget, TEC hele tiden er opmærksom på. Underviseren kan af helt simple årsager ikke længere være det orakel, som de var i gamle dage – når et fly fx før havde 3.000 sensorer og nu har 30.000 sensorer – ja, så handler rollen meget mere om at facilitere viden, og hvor den kan hentes, skabe sammenhæng og forståelse – uden dog selvfølgelig at miste rodfæste i den faglighed, som stadig er fundamentet i enhver erhvervsuddannelse.

Videncenter for Automation og Robotteknologi

Derfor er det også helt naturligt for TEC at være en del af Videncenter for Automation og Robotteknologi (Nord). Her bibringer vi viden, udveksler viden og udvikler undervisning, der har fokus på at integrere principper, teknologier og idéer fra Industri 4.0.

Slutproduktet bliver, at TEC er med helt fremme, når det gælder om at uddanne de unge mennesker til den nye virkelighed.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>