Kun hver 5. it-specialist er kvinde – og fremtiden ser ikke lysere ud
Hjem TEKNIK Kun hver 5. it-specialist er kvinde – og fremtiden ser ikke lysere ud

Kun hver 5. it-specialist er kvinde – og fremtiden ser ikke lysere ud

Af Redaktionen

Det ser ikke godt ud for diversiteten i it-branchen.

Over de seneste år, har andelen af kvindelige it-specialister stor set ikke rykket sig.

Det viser de nyeste tal fra Eurostat. På blot 10 år er andelen af kvinder kun vokset fra 19,2% til 22,9%.

”Vi må konstatere, at vi ikke er lykkedes med at tiltrække flere kvinder til branchen over de seneste 10 år. ”

“Det er virkelig ærgerligt, da vi dermed går glip af en potentiel talentmasse, som vi ellers så desperat står og mangler,” siger Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen.

Kun hver 5. it-specialist er kvinde – og fremtiden ser ikke lysere udBehovet for it-specialister har ellers været udfordring i flere år i it-branchen.

71,4% af it-virksomhederne fortæller, at manglen på kompetencer er den største barriere for deres vækst her i 2023. Og næsten halvdelen af it-virksomhederne (46,8%) måtte helt opgive at besætte it-stillinger inden for det seneste år, da der ikke var ansøgere til dem.

Fremtiden byder ikke umiddelbart på mere diversitet
Ser man på kønsfordelingen på it-uddannelserne og dermed på, hvem der i løbet af de næste år bliver uddannet indenfor it, ser det ikke meget bedre ud.

Blot 19% af de studerende på de datalogiske institutter er i dag kvinder.

”Enkelte universiteter og uddannelser har knækket koden og er gennem målrettede initiativer lykkedes med at tiltrække flere kvinder til it-uddannelserne. Men der er behov for en bred og langvarig indsats på tværs af alle it-uddannelserne, hvis vi for alvor skal rykke på diversiteten i branchen,” udtaler Mette Lundberg.

IT-Branchen anbefaler derfor, at Teknologiforståelse indføres i folkeskolen og at alle gode kræfter samles i en målrettet indsats for at øge diversiteten på it-uddannelserne.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>