Juli-konkurser tilbage i niveau efter hop i maj og juni
Hjem FINANSIEL Juli-konkurser ligger stadig efter hop i maj og juni

Juli-konkurser ligger stadig efter hop i maj og juni

Af Redaktionen

Antallet af konkurser i juli ligger stadig til den høje side sammenlignet med juli sidste år, viser sommerens tal fra Creditsafe Danmark.

Til gengæld ser det bedre ud end i både maj og juni, hvor især byggeri og restauration stod for skud.

I alt er 320 selskaber registreret konkurs.

Det er 100 færre end i juni, men flere end sidste år samme tid, hvor 249 selskaber gik konkurs. Opgørelsen mangler dog de sidste dage af juli for at fuldende billedet af årets 7. måned.

Midtjylland stabiliserer

Især Midtjylland kapper toppen af de høje niveauer fra hhv., april og juni, hvor 108 selskaber gik konkurs. Det tal stabiliserer sig i juli på 69, hvilket er til den lave side for indeværende år.

– Selvom vi mangler et par dages indberetning, kan regionen ånde lettet op – i hvert fald for nuværende, hvor månedstallet ligger under gennemsnittet af årets første 6 måneder, kommenterer Morten Kofoed-Larsen, Creditsafe.

Nordjylland halverer

Den region, der slipper billigst igennem juli er Nordjylland, hvor bare 15 selskaber gik konkurs – det er halvt så mange som i sidste måned og på niveau med juli sidste år. Også Syddanmark, Sjælland og Hovedstaden forlader juli med færre konkurser end måneden før, men dog flere end sidste sommer.

God måned for Bygge- og anlæg

Ser vi på brancherne gik det i juni hårdt ud over Bygge og anlæg, der oplevede en pludselig stigning i antallet af konkurser (105). Den udvikling er foreløbigt bremset op, idet antallet er opgjort til 59, hvilket er tæt på en halvering.

Restauranter holder skindet på næsen

Juli-konkurser tilbage i niveau efter hop i maj og juniBlikket har været rettet mod Overnatning og restauration. Også her kan branchen umiddelbart ånde lettet op – idet niveauet er det samme som i juli sidste år. 22 i år, 23 i juli sidste år.

”Det er positivt i lyset af de mange køkkener, der har skulle afvikle Corona-lån og ikke har kunne skaffe nok personale. Vi må konkludere, at sommerens værter har været dygtige til at få enderne til at mødes – og feriefolket flittige til at nyde masser af god mad. Forhåbentlig har det givet branchen lidt at tære på.

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>