Ny rapport fra Vertiv viser vækst i edge computing, IoT og 5G giver nye indtægtsmuligheder – men energiforbruget plager stadig

Vertiv har sammen med teknologianalyse-virksomheden Omdia udgivet en ny rapport om implikationerne for telekomoperatører ved skiftet til edge computing samt de bedste taktikker og strategier til at drage fordel af edge computing-vækst.

Ny rapport fra Vertiv viser vækst i edge computing, IoT og 5G giver nye indtægtsmuligheder - men energiforbruget plager stadig 1Vertiv-rapporten – Telcos and edge computing: opportunity, threat or distraction? – afslører, at vækst i edge computing kunne generere nye indtægtsmuligheder for operatørerne. Omdia, tidligere Ovum, siger specifikt, at mobil- og wireline-operatører kan opbygge en platform til udvikling af edge-tjenester, samtidig med at de sparer massivt på omkostninger ved at kombinere eksisterende celle-tårn netværk med mere.

Men stigningen i energiforbruget ved 5G, og øget internet aktivitet, er en væsentlig faktor, der vedbliver at være en udfordring.

”Energiforbruget er et stort problem for 5G-netværksejere, da det udgør mellem 20-40% af netværkets OPEX,” beretter Brian Partridge, vicepræsident, 451 Research. “Analyser udført af Vertiv estimerer at 5G sandsynligvis vil øge det samlede energiforbrug på nettet med 150-170% i 2026. Branchen har desperat brug for energieffektive 5G-løsninger.”

Omdia-rapporten vedrører specifikt den rolle, præfabrikerede modulære datacentre (PFM) sandsynligvis vil spille i forhold til at hjælpe teleoperatører med at levere fremtidig infrastruktur, idet PFM-markedet forventes at vokse fra 1,2 milliarder dollars i 2018 til 4,3 milliarder dollars i 2023. Rapporten fremhæver at denne forventede vækst er drevet telekommunikations-virksomheder, væksten af  edge computing samt den generelle vækst af cloud service udbydere.