Optimerer produktionen via sporingssystem, der opererer i realtid
Hjem TELEKOMMUNIKATION Optimerer produktionen via et sporingssystem, der opererer i realtid

Optimerer produktionen via et sporingssystem, der opererer i realtid

Af Redaktionen

Produktionsvirksomheder bestræber sig konstant på at blive mere produktive og effektive.

Men komplekse processer med mange komponenter, flere skridt i produktionslinjen og brug af forskellige værktøjer gør det svært at få et klart overblik over virksomhedens produktionsomkostninger.    

Virksomhederne bruger ERP-systemer til at styre deres drift og anvender sig af estimerede omkostninger for hvert trin i processen.

Desværre er omkostninger i en produktionsproces sjældent statiske og dét gør det svært at optimere produktionsprocessen og gøre den så omkostningseffektiv, som mulig. For at råde bod på dette kan man anvende realtidsdata igennem hele processen.

Med et sporingssystem, der opererer i realtid, kan produktionsvirksomheden konstant måle tid forbrugt på hvert produktionstrin, og herfra kan der udarbejdes både omkostningsestimat og analyser af, hvor der bør ske forbedringer. Nye målinger vil konstant overvåge arbejdet og validere de korrigerede foranstaltninger.

Og dét er præcis det, som Quuppa, en førende leverandør af realtidslokaliseringssystemer (RTLS), og Orange Business Services, en global netværksbaseret servicevirksomhed, arbejder på. Deres løsning giver et komplet overblik over hver enkelt del af produktionsprocessen ved at udstyre komponenter, værktøjer og andre enheder med sporbare tags. På den måde er det let at se i realtid, hvornår, hvor og hvorfor der opstår problemer.

”Mange af vores projekter følger det samme mønster. Det første skridt er at fastslå effektiviteten her og nu, og sikre, at vi har de korrekte data. Processen kan optimeres ved at fjerne flaskehalse og øge hastigheden. Ved hjælp af mere avancerede analyseværktøjer, såsom AI og maskinlæring, kan vi analysere og optimere hele forretningen,” siger Johan Jeppsson, der er IIoT & Industry 4.0 Solutions Architect hos Orange Business Services

Orange Business Services har hjulpet Safran Aircraft Engines med at finde en løsning, der optimerer sporing og styring af deres værktøjer i deres store produktionsområder. Løsningen gør, at Safran Aircraft Engines konstant ved hvor deres værktøj befinder sig.

Optimerer produktionen via sporingssystem, der opererer i realtid

”Produktions- og logistikvirksomheder har allerede oplevet store gevinster ved at bruge indendørs positioneringsløsninger. Vi har bl.a. en kunde i metalindustrien, Kloeckner Metals, som har reduceret sine lastetider fra 45 minutter til kun 7 minutter, og øget sit leveringsniveau med 20.000 dollars om dagen ved at spore 4.000 enheder. Deres investering nåede break-even på kun 4 måneder,” fortæller Sammy Loitto, der er adm. direktør for Quuppa.

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>