Så meget energi sparer et hotel ved at skifte bruserne ud
Hjem FINANSIEL Se hvor meget energi sparer et hotel ved at skifte bruserne ud

Se hvor meget energi sparer et hotel ved at skifte bruserne ud

Af Redaktionen

Energipriserne er i den seneste tid steget kraftigt, og det kan mærkes i budgettet for både forbrugere og virksomheder.

Ud over at sænke rumtemperaturen og slukke for unødvendigt elforbrug er der også gode sparemuligheder i at bruge mindre varmt vand.

Her sparer man nemlig både på sit vandforbrug og på den energi, der skal varme vandet op. I private hjem kan man allerede mærke det på energiregningen, når man skifter en enkelt bruser eller vandhane til en vandbesparende af slagsen – på et hotel eller andre steder med mange installationer er sparepotentialet endnu større.

Hansgrohes nye vandspareberegner giver et overskueligt overblik over de potentielle vand- og energibesparelser ved et skifte til vandbesparende produkter med den innovative EcoSmart-teknologi og fortæller endda, hvor hurtigt investeringen vil have tjent sig hjem.

Så meget energi sparer et hotel ved at skifte bruserne ud

Nye brusere med vandspareteknologi er hurtigt tjent hjem

Den nye vandspareberegner findes på https://pro.hansgrohe.dk/vandspareberegner. Her er det let at indtaste de relevante informationer for eksempelvis et hotel: Antal brusere/vandhaner uden vandspareteknologi, gennemsnitlig brugstid pr. dag, belægningsgrad og aktuel vand-/energipris.

Beregneren fortæller så den årlige besparelse på vand og energi i kroner og øre samt den sparede CO2-udledning. Ved at indtaste indkøbsprisen på den vandbesparende bruser/vandhane finder man samtidig ud af, hvor hurtigt investeringen tjener sig hjem i form af sparede forbrugsudgifter.

Et eksempel er et hotel med 70 brusere, en belægning på 75 % og en gennemsnitlig badetid på 5 minutter dagligt. De eksisterende brusere har et forbrug på 15 l/min, men man overvejer at skifte til hansgrohe Raindance Select EcoSmart håndbrusere med et vandforbrug på bare 8,5 l/min. Beregneren viser, at der hvert år spares over 622 m3 vand og næsten 20.000 kWh energi til opvarmning af vandet. Med gennemsnitlige energipriser* svarer det til en årlig besparelse på næsten 60.000 kr., og investeringen i nye brusere har dermed tjent sig hjem på under et år, forudsat at indkøbsprisen er vejl. udsalgspris.

Høj komfort under bruseren trods lavt vandforbrug

Det er oplagt at tænke, at brusebadet ikke er lige så skønt med en vandbesparende bruser – det er dog ikke tilfældet med en EcoSmart-bruser fra Hansgrohes mærker AXOR og hansgrohe. Takket være stråletyper som den behagelige PowderRain udnyttes vandet særligt smart og effektivt, så man stadig indhylles i masser af bløde dråber. Andre stråletyper udnytter Hansgrohes AirPower-teknologi, der blander luft i vandet, så dråberne bliver større og vandstrålen fyldigere. På den måde får man en dejlig bruseroplevelse og tænker slet ikke over, at der bruges mindre vand. Udviklingen af nye stråleteknologier og vandspareprodukter er et led i Hansgrohes strategi om at omstille hele produktsortimentet til vand- og energibesparende produkter inden 2030 til glæde for både kundernes pengepung og miljøet.

*Gennemsnitlige energipriser anvendt i beregningen (kan ændres individuelt i vandspareberegneren): Fjernvarme 0,8 kr./kWh, vand 70 kr./m3.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>