Hvis nogen spørger dig, om du skriver indhold til robotter, vil dit naturlige svar sandsynligvis være: Robotter?
Nej, jeg skriver til journalister og andre ligesindede.
Men har du nogensinde spurgt dig selv om, hvordan en journalist har tid til at gennemgå hundredvis af pressemeddelelser hver dag, udvælge de mest interessante og skabe vinkler, der passer til deres læsere for så at skrive artiklerne og til sidst udgive dem?
Når vi hos Mynewsdesk taler med journalister i vores netværk, fortæller de, at de nogle gange skal skrive 4-8 artikler dagligt. Det ville så betyde, at de skulle gå igennem den omfattende proces, vi netop har beskrevet, 4-8 gange dagligt, hvilket lyder ret anstrengende.
Det bliver heldigvis også hele tiden nemmere at udvælge, hvilket materiale der er værd at sende til journalister i takt med, at Mynewsdesk fortsat udvikler smarte løsninger til vores brugere.
Derfor det indledende spørgmål – skriver du til robotter eller mennesker?
Svaret er ja til begge – ihvertfald i et vist omfang.
Uanset om du kan lide det eller ej, er dette den barske sandhed. For der er to måder at få en journalists opmærksomhed på. Der er den personlige kontakt; e-mails, opkald osv. Med andre ord: klassisk PR-arbejde. Og så er der metoden: ‘slå-robotterne’. Det lyder mest af alt som en sci-fi-film (hvis man ser bort fra de smarte kostumer og det enorme budget), men der er ligheder. Og præcis som i filmene skal du for at slå robotterne vide, HVORDAN robotterne tænker, og HVAD der får dem til at virke.
Robotter er følsomme over for tendenser
En robot fungerer ligesom et medieovervågningsværktøj. Afhængigt af robottens evner, kan den nemt finde artikler, der passer til de rigtige emner og derefter scanne teksten for nøgleord. At have de rigtige nøgleord i både overskrifter og tekst er derfor afgørende. Udfordringen er, om robotten matcher disse søgeord med et værktøj, der analyserer tendenser. Det betyder igen, at du er nødt til at kende tidens tendenser.
Hvis robotten er endnu mere avanceret, vil den også kigge på grammatik og læsbarhed; ikke så meget for at sikre, at det er korrekt, men mere som en måde at verificere kilden på. Dårligt skrevne pressemeddelelser kan være et tegn på bots eller dårlige oversættelser, hvilke robotten i ingen af disse tilfælde vil sende tilbage til sin kunde (journalisten).
Så snart teksten har været igennem robotgodkendelsesprocessen, vil den blive præsenteret for journalisten, som uden stress kan vælge den pressemeddelelse, der passer formålet bedst – vel vidende, at de ikke er gået glip af nogle muligheder.
At stille algoritmen tilfreds – eller at vinde over den
Hvordan slår du robotterne? Heldigvis er vi hos Mynewsdesk på forkant med AI og scanning af tekst, og vores værktøjer er lavet på en måde, så robotterne tydeligt kan se, at indholdet kommer fra en troværdig kilde. Og fordi vi har afstemt vores kodning med Googles retningslinjer, vil dit presserum hos Mynewsdesk blive godkendt af Google-bots.
Takket være vores seneste produktudgave “læsbarhed”, kan du nu se, hvilket kompleksitetsniveau din tekst har – rangeret fra “meget nem” til “meget svær”. Essensen af selve dit indhold er du selv ansvarlig for, men skulle du få brug for hjælp til denne del også, har vi hos Mynewsdesk en række dygtige skribenter, som gerne hjælper dig med at skrive eller læse korrektur på dit arbejde.