Sommerferien er i gang – og 3’s kunder rejser igen til udlandet
Hjem TELEKOMMUNIKATION Sommerferien er i gang – og 3’s kunder rejser nu igen til udlandet

Sommerferien er i gang – og 3’s kunder rejser nu igen til udlandet

Af Redaktionen

Nye roamingtal fra teleselskabet 3 viser, at selskabets kunder for alvor har taget hul på sommerferien – og at de igen tager på ferie rundt om i Europa efter to år med corona.

Tyskland, Italien og Spanien.

Tre europæiske lande, der traditionelt har toppet listen over danskernes foretrukne feriedestinationer, oplever lige nu, at de danske turister for alvor er vendt tilbage efter to år, hvor det har været besværligt at rejse på grund af coronarestriktioner.

Det indikerer tal fra teleselskabet 3, der har viser hvor mange af selskabets kunder, der har brugt data på mobiltelefonen via 3LikeHome i en række lande i uge 26 i år sammenlignet med uge 26 de foregående år.

”Tallene viser, at rejselysten er tilbage. To års nedgang i rejseaktiviteten under coronapandemien er slut. Vi oplever, at flere af vores kunder i år rejser til en række europæiske lande sammenlignet med samme uge i både 2018 og 2019 – altså før coronapandemien. Mange vil sikkert nikke genkendende til, at der har været et behov for sol og sommer – også udenfor Danmarks grænser – og det ser vi tydeligt i tallene i år”, siger Jesper Bennike, Executive Vice President og kommerciel direktør hos 3.

Antallet af 3-kunder, der har roamet i både Italien og Spanien er næsten tidoblet i forhold til år 2020, hvor coronapandemien lukkede store dele af Europa og resten af verden ned. Samtidig viser det sig, at antallet af 3-kunder i Tyskland næsten er fordoblet i forhold til sommeren 2020. Det sker som en naturlig konsekvens af, at det er blevet nemmere at rejse, i takt med at restriktioner er blevet fjernet rundt om i verden.

Mere bemærkelsesværdig er det dog, at det for alle tre lande også gør sig gældende, at der i år er flere af 3’s kunder, der bruger data via 3LikeHome sammenlignet med uge 26 i år 2018 og 2019 – før coronapandemien brød ud.

3 har nedbrudt grænserne for dataforbrug i EU

Kunder med 3LikeHome kan nyde godt af, at teleselskabet for mindre end en måned siden forbedrede vilkårene for netop 3LikeHome. I begyndelsen af juni åbnede 3 for datasluserne i EU og en række andre lande, så kunder med 3LikeHome i år kan bruge al deres data – til samme pris – når de rejser til EU-landene, Storbritannien samt Norge, Island og Lichtenstein.

”Vi gør 3LikeHome til et endnu bedre produkt, for de kunder, der krydser Danmarks grænser. Nu får vores kunder mulighed for at bruge al deres data i de lande fremadrettet – nemt og bekymringsfrit – gennem deres abonnement med 3LikeHome”, lød det fra Jesper Bennike, Executive Vice President og kommerciel direktør hos 3, i forbindelse med lanceringen af de nye, forbedrede vilkår for 3LikeHome.

Stigning til fjernt liggende destinationer

Sommerferien er i gang – og 3’s kunder rejser igen til udlandetOgså destinationer langt fra Europa er tilbage på samme niveau som før coronapandemien. Således var der i uge 26 i år flere 3-kunder i USA sammenlignet med uge 26 i år 2019. Samme tendens viser tallene desuden også i Thailand, hvor antallet af 3kunder er mere end tidoblet i forhold til sidste år – og nu næsten er på niveau med år 2019.

Under coronapandemien lagde teleselskabet 3 flere lande ind under konceptet 3LikeHome, så 3LikeHome nu i alt omfatter 73 lande.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>