Specialisterne Solutions er stolte af at kunne præsentere rekordhøje resultater for 2022
Hjem NYHEDER Specialisterne Solutions er stolte af at kunne præsentere nu rekordhøje resultater for 2022

Specialisterne Solutions er stolte af at kunne præsentere nu rekordhøje resultater for 2022

Af Redaktionen

2022 er snart veloverstået, og vi lægger an til en velfortjent juleferie.

Men inden vi skifter den bærbare ud med nissehuen, har vi lyst til at sende dig en julehilsen.

Meget er lykkedes i året, der er gået. Vi oplever at dansk erhvervsliv har forstået at diversitet og inklusion på arbejdspladsen er en forudsætning for at skabe bæredygtige virksomheder. Vi har været optaget af at skabe værdi for vores medarbejdere/konsulenter og virksomheder ved at on-boarde nye talenter med specifikke kompetencer både internt og eksternt til at løse en lang række forskellige opgaver. Vi har skabt fokus på diversitet på arbejdspladserne, hvor vi også har samarbejdet med ledere og kolleger i kunsten at bedrive ledelse af neurodiverse teams. Tak for dit bidrag, uanset om du sidder i en virksomhed, i en kommune eller på anden måde har vist interesse for vores arbejde.

Specialisterne Solutions er stolte af at kunne præsentere rekordhøje resultater for 2022Specialisterne arbejder for en verden, hvor alle får lov til at bidrage med det, de er bedst til. Og det fortsætter vi med, også i årene frem. Vi har samlet lidt highlights til dig fra året der gik og håber, du har lyst til at læse med.

Rigtig glædelig jul og et fremragende nytår fra
direktør Carsten Lassen & alle hos Specialisterne

Specialisterne Solutions 2022

Bina Hjorth, kommerciel direktør for Specialisterne Solutions:

“Det giver mening at skabe øget livskvalitet for de mennesker vi on-boarder og samarbejde med virksomheder og ledere, hvor vi sammen arbejder for at skabe et mere neurodiverst arbejdsfællesskab. Hvor ledere, medarbejdere og konsulenter trives og skaber værdi gennem de opgaver de løser. Vi er stolte af at have hjulpet flere nye mennesker ind på det ordinære arbejdsmarked, som samtidig giver en samfundsmæssig gevinst gennem en årlig besparelse på mange millioner kroner.”

Fakta
Specialisterne Solutions leverer konsulentydelser indenfor IT-området, rekrutteringsforløb og Management Program.

Resultater
Specialisterne Solutions har oplevet markant vækst på alle fronter i 2022.

Det skyldes først og fremmest vores fremragende samarbejde med en række af Danmarks største virksomheder inden for finans, IT og medicin. Sammen har vi skabt mere rummelige arbejdspladser og sat neurodiversitet på dagsordenen.

Vi har ansat 16 nye konsulenter. Derudover er 4 neurodivergente rekrutteret til Novo Nordisk: en fortsættelse af mange års samarbejde. Endelig er vores stab blevet udvidet med 4 nye kolleger.

Morten Otte, der har arbejdet som konsulent hos Specialisterne siden september 2022, fortæller:

“Det har givet min selvtillid et boost endelig at have fundet et arbejde her hos Specialisterne. Nu tjener jeg mine egne penge, og jeg har noget at stå op til.”

I vores samarbejde med virksomhederne har vi i 2022 oplevet større interesse for neurodiversitet, som en måde at skabe mere rummelige arbejdspladser på. Vi oplever, at der er kommet større forståelse for den værdi, neurodivergente medarbejdere kan tilføre både virksomheden og samfundet.

Tak til vores samarbejdspartnere
Alt dette kunne ikke ske uden vores mangeårige samarbejder med danske virksomheder – hvoraf nogle går mere end 15 år tilbage. Derfor skal der lyde en stor tak herfra til alle jer, der sammen med os forpligter jer til at skabe inklusion og rummelighed på arbejdsmarkedet.

Hvad er i kikkerten for 2023
Vi vil i 2023 arbejde hårdt for at skabe endnu mere impact. Formålet er at skabe et mere rummeligt arbejdsmarked med værdi for både samfund, mennesker og virksomheder.

Vi ser frem til at fortsætte vores positive samarbejder med en række af Danmarks største virksomheder inden for finans, IT og pharma. Og vi glæder os til de nye samarbejder 2023 bringer.

I 2023 vil vi fortsat have neurodiversitet på dagsordenen. Det betyder at vi vil rette endnu mere fokus på vores Management Program, der leverer viden og ledelsesredskaber, der bidrager til arbejdet med diversitet og inklusion i vores samarbejdsvirksomheder. Det skal give grobund for flere neurodiverse teams ude hos virksomhederne.

Vi ønsker at levere resultater, der gør en forskel. Det gør vi ved at have fokus på trivsel. Derfor er vi stolte af at have modtaget midler fra Arbejdsmiljøpuljen, så vi kan igangsætte et autisme-venligt sundhedsfremmende initiativ. Det vil medvirke til at sikre fastholdelse og understøtte fortsat trivsel blandt vores ansatte.

Morten Otte, der er konsulent hos Specialisterne, er glad for de nye sundhedstiltag:

“Der er en fordom om, at folk i IT-branchen ikke bevæger sig så meget. Så det er en god ide, at vi får et spark bagi. Fordi det bare er en kilometer eller to sammen med kollegerne, så bliver det pludselig let at komme ud at løbe.”

Specialisterne Academy 2022

Vores høje faglighed gør, at rigtig mange af vores kandidater er kommet videre i arbejde i 2022.

Fakta
Specialisterne Academy, der er en del af Specialisterne Solutions, er et 12 ugers beskæftigelsesrettet forløb for neurodivergente med IT-kompetencer.

Stor afsætning af kandidater
Vi har i 2022 haft 30 personer igennem Specialisterne Academy. Heraf er 75% kommer direkte videre i arbejde. 11 er blevet ansat som konsulenter hos Specialisterne og løser pt opgaver hos en stor kunde. Derudover har flere kandidater selv søgt og fået jobs hos andre virksomheder.

Det kan blandt andet lade sig gøre, fordi vi hos Specialisterne Academy lægger stor vægt på at screene eventuelle kandidaters faglige kompetencer og dermed sikre os det rette match. De 30 kandidater i 2022 har alle fået et kompetenceløft, der matcher det vores samarbejdspartnere og arbejdsmarkedet efterspørger.

William Geismar, tidligere kandidat hos Specialisterne Academy, fortæller:

“Jeg er blevet fagligt opgraderet og ved mere om, hvad jeg vil med mit arbejdsliv.”

Læs om Williams forløb her.

Fokus på opsøgende arbejde
Vores målsætning for 2023 er at gennemføre 3 forløb med højt kvalificerede kandidater.

Vi håber i 2023 på, at vores opsøgende arbejde vil bære frugt i form af stærke profiler fra flere forskellige baggrunde. Direktør Carsten Lassen har i år besøgt ITU og KU, vi er i løbende kontakt med relevante a-kasser og kommuner, og vi kommunikerer løbende om vores forløb på relevante sociale medier.

Tilfredshed
Ifølge vores kandidater lykkes vi særligt godt med at skabe et miljø, der ligner et ”ægte arbejde”. Det løfter både selvtilliden og de faglige kompetencer, at vores kandidater løser komplekse og virkelighedstro cases. Det kan være en udfordring for nogle at komme fra studie eller en periode med arbejdsløshed – for så at starte op i en fuldtidsstilling. At opleve at lykkes med både de konkrete opgaver og at være afsted fuldtid løfter i den grad selvtilliden hos vores kandidater.

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>