TELIA GØR KLAR TIL 5G
Hjem NYHEDER TELIA GØR KLAR TIL 5G

TELIA GØR KLAR TIL 5G

Af Redaktionen

Gennem den seneste uge har Telia gennemført en række demonstrationer af 5G baseret på både end-to-end-løsninger og de kommende 5G-standarder, der ellers først træder i kraft fra 2020.

TELIA GØR KLAR TIL 5G 2Telia har i løbet af ugen løftet lidt af sløret for de mange muligheder, som især erhvervskunder kan drage stor nytte af, når de endelige 5G-standarder og spektrum ligger endelig klar. Med en række 5G-demonstrationer i Telias hovedkvarter i København har blandt andre myndigheder og større erhvervskunder haft mulighed for at få et kig ind i den teknologiske fremtid, der rykker hastigt nærmere.

”Udrulningen af 5G kommer til at adskille fra udrulningerne af 3G og 4G ved at være mere dynamiske og brugerrettede. Derfor har vi indbudt en række samarbejdspartnere til at se og opleve den ægte end-to-end 5G-oplevelse på de standarder, der fra 2020 vil blive defineret som 5G. Partnere, kunder og myndigheder har i løbet af ugen ved selvsyn kunnet opleve den direkte forskel på 4G og 5G,” siger teknisk direktør i Telia Danmark, Henrik Kofod.

Første kunder er allerede på 5G-standarder

Sammen med de første erhvervskunder er Telia allerede i gang med at teste mere permanente teknologier og standarder indenfor Narrowband Internet of Things (NB-IoT) og 5G.

”Vi har i løbet af året opbygget et landsdækkende Narrowband IoT-netværk. Her er vi i fuld gang med en række trials sammen med både store og små højteknologiske virksomheder. Mange af de standarder, vi bruger i disse trials, er allerede vedtaget som kommende 5G-standarder fra 2020. Sat lidt på spidsen, har vi altså allerede i dag, kunder, der er aktive på 5G”, siger Henrik Kofod

5G handler ikke kun om hastighed

Til trods for at meget af debatten om 5G handler om internet-hastigheder understreger Telia-direktøren, at det er andre parametre, der driver de trials, som Telia er med i.

“Det er vigtigt at understrege, at 5G ikke kun handler om hastighed. Det er rigtigt, at hastigheden på 5G er ekstrem høj. Men der er også et enormt potentiale i, at fx latency, det vil sige forsinkelsen i signalet, er markant lavere på 5G end på 4G. Det vil få enorm betydning for store dele af erhvervslivet både nationalt og internationalt”, siger Henrik Kofod.

Han sender samtidig en åben invitation til danske virksomheder, der kunne være interesserede i være med til at teste og køre trials på IoT og 5G.

”Hvis man sidder som virksomhed og overvejer fremtidens digitale muligheder, indenfor IoT og 5G, så tag fat i Telia. Selvom vi allerede kører flere trials på de nyeste teknologier, så er vi meget åbne for at teste med så mange forskellige virksomheder, som muligt. Så man skal endelig tage fat i os,” siger Henrik Kofod.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>