Træt af dårligt mobilsignal – dit headset kan hjælpe dig mærkbart
Hjem Nyheder Træt af dårligt mobilsignal – dit headset kan hjælpe dig mærkbart

Træt af dårligt mobilsignal – dit headset kan hjælpe dig mærkbart

Af Redaktionen

Der er stor forskel mobiltelefonernes antennekvalitet alt efter, hvor du bor i landet.

Træt af dårligt mobilsignal – dit headset kan hjælpe dig mærkbartFaktisk er den klassiske ’mormor’ mobiltelefon med synlig antenne i mange tilfælde et bedre valg end de nyere smartphones. Dog kan dit headset gøre en betydelig forskel på signalets kvalitet, viser ny undersøgelse.

Vi kender det alle sammen. Problemet med mobilsamtaler, der falder ind og ud af signalet. Stemmen i den anden ende af røret hakker og skratter til stor irritation for begge parter.

Men nu er der hjælp på vej, hvis du er mere end træt af dårligt signal. En ny undersøgelse af de mest populære mobiltelefoner og smartphones viser, at der er stor forskel på, hvilken telefon du benytter på steder, hvor mobilsignalet er dårligt. Faktisk viser undersøgelse, at den klassiske mobiltelefon med synlig antenne klarer sig mærkbart bedre end de populære smartphones, hvor antennen er bygget ind i telefonen. Samtidig viser undersøgelsen, at antennerne er blevet en smule bedre i kvaliteten, end resultaterne viste for to år siden.

”Som forbrugernes minister har jeg, siden jeg trådte til, været optaget af at få så god mobildækning i Danmark som overhovedet muligt. Derfor er jeg glad for, at den nye undersøgelse nu viser, at det ikke alene er teleselskabernes dækning, der er afgørende for et godt mobilsignal, men at mobilens antenne også har stor betydning. Det kan forhåbentlig hjælpe forbrugerne til at træffe mere kvalificerede valg af telefon fremover”, siger teleminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Få gang i dit headset

Et af de mest bemærkelsesværdige resultater af undersøgelsen er, at dit headset kan blive din nye ven, når mobilsignalet driller. Fornår du holder telefonen almindeligt op til øret og taler, så ”skygger” dit hoved og arm for signalets styrke og dermed kvalitet. Derfor skal du få gang i dit headset fremover, hvis signalet driller. På den måde får du nemlig telefonen væk fra kroppen, og signalet kan dermed komme bedre igennem til telefonen. En anden opsigtsvækkende detalje i undersøgelsen er, at nogle telefoners signal er markant forskelligt i forhold til, om du holder telefonen i højre eller venstre hånd.

”Hvis du står i den situation, og du oplever dårlig dækning, så kan det være en god idé at læse undersøgelsen grundigt og følge de gode råd. Du kan også spørge til antennekvaliteten, når du køber en ny mobiltelefon”, siger teleministeren.

De 16 telefoner i undersøgelsen er udvalgt af Energistyrelsen i samarbejde med Teleindustrien. Undersøgelsen er udført af Aalborg Universitet for Energistyrelsen, og du kan finde hele undersøgelsen her. 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>