Tre gode råd til når du skal købe en brugt smartphone
Hjem TELEKOMMUNIKATION Tre råd til når du skal købe en brugt smartphone

Tre råd til når du skal købe en brugt smartphone

Af Redaktionen

Mere end hver tiende dansker har det seneste år har været udsat for svindel eller forsøg derpå i forbindelse med nethandel mellem privatpersoner – det er en stigning på 7 procentpoint fra 2020, viser en opgørelse fra Digitaliseringsstyrelsen, Danske Regioner og KL.

Politiets tal viser også, at samhandel (handel mellem privatpersoner) udgør den største andel af anmeldelser om svindel.

Der er naturligvis ikke altid tale om svindel, når du handler med privatpersoner, men derfor kan det stadig gå galt. Ifølge Claus Holm, Landechef for Samsung, er der særlig grund til at være på vagt, når man køber brugt forbrugerelektronik fra private:

Tre gode råd til når du skal købe en brugt smartphone”Det er på eget ansvar, når man handler med privatpersoner, og der er derfor vigtigt at vide, hvad man skal kigge efter, så man ikke står med en smartphone, der ikke kan bruges. Telefoner kan eksempelvis være indrettet forskelligt afhængigt af, hvilket land de er købt i. Der kan både være varierende software-funktioner og garantier og netværkstekniske forskelligheder kan også afgøre, om smartphonen kan bruges hjemme i Danmark.”

Når man handler med virksomheder, er der lovbestemte rammer, der beskytter dig som forbruger.

Desværre følger de samme rammer ikke med, når man handler med private. Claus Holm er kommet med tre tips til, hvad du skal være opmærksom på, når du køber din brugte telefon som privatperson.

Claus’ tips

  • Husk at bede om den originale kvittering og emballage for det produkt du køber. På den måde kan du sikre dig, at der er tale om et originalt og rigtigt produkt. Det kan også være relevant at se eventuelle garantier.
  • Mød fysisk med sælger. Når du mødes med sælger, har du mulighed for at have produktet i hånden og teste den. Hvis du kan søge efter softwareopdateringer på telefonen, henter en opdatering eller skriver, at den er fuldt opdateret, er det som regel et tegn på, at det er et ægte produkt og kan bruges på det lokale marked.
  • Test telefonen. Hvis det er en telefon, der skal have 5G netværk eller den nyeste Android software, kan du med fordel tjekke, om telefonen har og kan det den bør.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>