​Nestlé bag globale og danske klimafremskridt
Hjem BÆREDYGTIGHED ​Nestlé bag globale og danske klimafremskridt

​Nestlé bag globale og danske klimafremskridt

Af Redaktionen

’Nestle’s Net Zero Road Map’.

​Nestlé bag globale og danske klimafremskridt

”For at nå klimamålene er det ikke nok med de globale initiativer. Der kræves lokal handling, og i Norden er der iværksat flere initiativer for at gøre en forskel lokalt,” siger Nestlé Danmarks landechef, Thomas Blomqvist. (Foto: Søren Svendsen)

Det hedder den detaljerede, globale køreplan, som Nestlé offentliggjorde i december, og hvor virksomheden forpligtede sig til at halvere sine emissioner inden 2030 og nå et netto nul klimaaftryk inden 2050.

Foranstaltningerne i køreplanen inkluderer investering i regenerativt landbrug, overgang til 100 procent vedvarende elektricitet inden 2025 og konvertering af produktporteføljen og tilpasning af produkterne, som skal være mere klimavenlige.

”For at nå klimamålene er det ikke nok med de globale initiativer. Der kræves lokal handling, og i Norden er der iværksat flere initiativer for at gøre en forskel lokalt. Fx er vi på Bornholm med til at skabe en model for verdens første affaldsfri samfund. Det forsøger vi sammen med det bornholmske affaldsselskab, BOFA, og Danmarks Naturfredningsforening (DN) at skabe for øens 50.000 indbyggere i et ambitiøst pilotprojekt om at genbruge og genanvende plastikemballage. Visionen er, at projektet skal blive inspiration for andre – også i andre dele af verden,” siger Thomas Blomqvist, landechef for Nestlé Danmark.

Også i de andre nordiske lande er Nestlé i gang med lokale initiativer:

”I Norden arbejder vi på flere konkrete projekter, der vil bidrage til, at koncernen når sine mål: Vi driver overgangen til en mere plantebaseret diæt gennem det kødfri brand Hälsans Kök. Vi underviser og inspirerer vores børn til en sundere og mere bæredygtig livsstil gennem vores Nestlé for Healthier Kids-programmer. Og vi gør store fremskridt med at reducere emissioner og affald på vores nordiske fabrikker. Nestlé er en global virksomhed, og vi er fast besluttet på også at gøre en forskel på lokalt niveau her i Danmark,” siger Thomas Blomqvist.

Et af de nye svenske tiltag drejer sig om mere bæredygtig transport. Nestlé bestræber sig på at reducere emissionerne i forbindelse med transport af produkter og reducerer derfor andelen af transport fra vejnettet og skifter til alternative brændstoffer og elektriske køretøjer, hvor det er muligt. Siden november 2020 har Nestlés svenske kaffebrand, Zoégas, brugt en elektrisk lastbil til al transport af kaffe fra fabrikken til distributionslageret. Overgangen har reduceret emissionerne fra transporter af Zoégas-kaffe i Sverige med 40 procent.

En vigtig del af opnåelsen af et nulklima-fodaftryk i 2050 er også at gøre emballagen mere bæredygtig. For Nestlé betyder det at bruge flere genbrugsmaterialer, skabe mere genanvendelig emballage eller fjerne emballagen fuldstændigt. I Sverige har virksomheden indgået en sponsoraftale med TMR om at åbne et nyt genbrugsanlæg, der kan genbruge fleksibel plast. Denne nye teknologi bruges til at adskille laminater, hvilket gør det muligt at behandle højkvalitets og fleksibel plastemballage til nye materialer og produkter.

Samme TMR vil være en del af Nestlés pilotprojekt på Bornholm, da TMR tager imod noget af det indsamlede plastaffald på Bornholm.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>