​Solid forbedring af omsætningen for Norconsult i andet kvartal 2020
Hjem NYHEDER ​Solid forbedring af omsætningen for Norconsult i andet kvartal 2020

​Solid forbedring af omsætningen for Norconsult i andet kvartal 2020

Af Redaktionen

God vækst– ”Vi er godt tilfredse med resultat- og omsætningsudviklingen i et marked med hård konkurrence. Vi ser en solid udvikling på en lang række forretningsområder, og det er især glædeligt at se, at Norconsult i Sverige og Danmark har præsteret et stærkt resultat sammenlignet med sidste år.

​Solid forbedring af omsætningen for Norconsult i andet kvartal 2020

Norconsults koncernchef Per Kristian Jacobsen

Derudover ser vi nu de positive effekter af de seneste års opkøb og organiske vækst. Resultaterne inkluderer også væsentlige besparelser i andet kvartal som følge af corona-tiltag blandt andet ifm. rejseaktivitet, kurser og andre arrangementer. Jeg er især imponeret over, hvordan vores medarbejdere har præsteret og bidraget til en fortsat solid drift midt i en krævende tid. Her vil jeg også rette en tak til vores kunder for deres fleksibilitet og forandringsparathed”, siger Norconsults koncernchef Per Kristian Jacobsen.

Højdepunkter, nye opgaver og bæredygtige tiltag I Danmark afspejler andet kvartal 2020 Norconsults store kompetencepulje med en bred variation af nye opgaver: f.eks. har Norconsult vundet 2 rammeaftaler for Forsvaret. Inden for almen boligrenovering har vi vundet flere store opgaver bl.a. som totalrådgiver for Boligforeningen Århus Omegn og Boligselskabet Viborg. Og som bygherrerådgivere har vi bl.a. landet to spændende opgaver i henholdsvis kommunalt og privat regi: en ny skole i Aarhus og udvikling af et 72.000 m² stort maritimt miljø med bæredygtig levevis og forskellige boformer for PFA Ejendomme.

Bæredygtighed står højt på dagsordenen, og vi kan bl.a. glæde os over, at Norconsults projekt «20 socialpsykiatriske boliger i Aars» nu er blandt de 83 DGNB-certificerede byggerier i Danmark. Derudover har vi været med til at udvikle en ny Energiberegner for Totalkredit. Da energirenovering af bygninger er et af de områder, der har størst potentiale til at nedbringe vores samlede CO2-udslip, er vi naturligvis stolte af at kunne bidrage til udviklingen inden for dette felt. Ligesom vi er meget begejstrede for Landsbyggefondens beslutning om, at alle 72.000 almene boliger på deres venteliste skal undergå en Grøn Screening – en ydelse, vi kompetent og gerne leverer hos Norconsult.

I Norge er Norconsult bl.a. blevet valgt som rådgiver i forbindelse med opførelsen af et nyt sygehus i Narvik og ved Radiumhospitalet i Oslo fortsætter Norconsult med projekteringen af en ny klinik- og protonbygning, hvor der også gennemføres et pilotprojekt med digital byggeplads.

I Sverige har Norconsults nye satsning på markedsområdet ITD (Industri, Transmission, Distribution) på kort tid resulteret i vundne opgaver for bl.a. Ellevio, Svenska Kraftnät, BillerudKorsnäs og European Energy. Opgaven for European Energy indebærer projektering af Skandinaviens største solcellepark i Helsingborg.

I første halvår af 2020 endte omsætningen på 3,562 milliarder NOK mod 3,159 milliarder NOK i samme periode sidste år. Driftsresultatet for årets seks første måneder endte på 281 millioner NOK mod 235 millioner NOK i første halvår af 2019. Driftsmarginen var 7,9 procent mod 7,4 procent i første halvår af 2019.

I Q2 2020 omsatte Norconsult for 1,760 milliarder NOK mod 1,538 milliarder NOK i samme periode sidste år. Driftsresultatet endte på 157 millioner NOK mod 108 millioner NOK i Q2 2019. Driftsresultatet steg fra 7,1 procent i Q2 2019 til 8,9 procent i Q2 2020.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>